60787  4. 2. 2016 19:05:40 - Martinoel

Nizka hladina testosteronu-obnovenie

Dobry den citim zmeny vo svojom tele všetko nasvedčuje tomu ze mam nizku hladinu testosteronu.Uzival som synteticke latky (steroidy) vtedy som mal vysoku hladinu testosteronu v tele a citil som sa skvele ale po vysadeni to zacalo.
teraz mam nizku hladinu testosteronu v tele a chcel by som vediet co robit cakat ci sa stym telo samo nevysporiada a neobnovi sa tvorba tst.alebo ist k lekarovi popripade si kupit nato nejake lieky.Da sa to naštartovat ..obnovit tvorba tst?
Dakujem bol by som vam vdacny keby ste mi poradili.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, záleží na mnoha faktorech - jaké steroidy, v jakých dávkách a jak dlouho byly užívány. Pokud je testosteron podáván zevní cestou, tělo nemá potřebu si ho samo syntetizovat, sníží nebo úplně zastaví jeho tvorbu a postupně může dojít až k atrofii varlat, která je již nevratná. Já doporučuji vyhledat urologa, který zhodnotí váš stav.

Komentáře uživatelů ...

Martinoel
5. 2. 2016 17:37:57
uzival som to tri krat po prvy krat všetko v pohode to boli slabšie latky ale potom rozne druhy testosteronov cyklus uzivania trval dva mesiace potom som mal pauzu a zasa dva mesiace davky boli primerane nemali by byt priliš vysoke.takze ak by bola hladina nizka da sa to obnovit vratit do normalu alebo to uz nikdy nebude ako predtym?
MUDr.Ciefova [Internista]
10. 2. 2016 13:58:34
Pokud během pauz odcházelo k obnově vlastní tvorby testosteronu, pak by to varlata měly zvládnout a k atrofii by nemělo dojít. Samozřejmě z toho mohou být trochu "zblblé". Předpokládám, že postupně se tvorba vrátí k normě, ale nelze říct, za jak dlouho.
LenuskaK
5. 3. 2016 10:50:46
Dobrý deň, prepáčte že to píšem sem ,ale neviem ako to vyriešiť.. napísala som otázku aj tu chvílu bola a zrazu už nieje.... prosím neviete mi poradiť čo som urobila zle?