60820  1. 3. 2016 18:13:41 - do1997

Bolest v podbrisku po operaci slepého střeva

Dobrý den,
jsem již 9. Den po operaci Slepeho střeva normálním řezem. Po operaci jsem se musela rozchodit, měla jsem bolesti v podbrisku, ale brala jsem je jako normální jelikož jsem byla po operaci teprve par dni, ale bohužel bolest přetrvává.neboli mě místo jizvy, ale bolí mě přímo uprostřed podbrisek, jako by mi do něj někdo bodal nožem, pokaždé co vstanu, a trvá mi pár minut než to trochu rozchodím,napadlo mě že to může být způsobeno menzesem, ale dnes mi již měsíčky skončily a bolest je pořád stejná, nepomahaji ani léky co mi v nemocnici doporučili nurofen, atd..dale bych se chtěla zeptat, jak dlouho by se měl člověk zdržet sexu po operaci? Děkuji moc za odpověd.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, raději si zajděte k praktickému lékaři, ať vyloučí infekci močových cest. Mohla by být příčinou obtíží. Během operace jste jistě měla zavedený permanentní močový katetr, který zvyšuje riziko infekce.
Co se týká sexuální zdrženlivosti po operaci, myslím si, že po vyndání stehů a bude-li jizva klidná, nevidím důvod proč dále abstinovat.

Komentáře uživatelů ...