60867  3. 3. 2016 17:59:05 - Mina91

Bolesti v podbřišku

Dobrý den, již několik měsíců mě trápí bolesti v podbřišku. Je to velmi obtěžující a mám obavu, abych nezanedbala vážnější zdravotní problém. Je mi 24 let, nerodila jsem ani neměla potrat, nikdy jsem neměla gynekologické problémy, menstruaci mám pravidelně. Brala jsem hormonální antikoncepci asi 6 let, nedávno jsem vysadila. Před rokem jsem prodělala akutní apendicitidu se zánětem mezenteriálních uzlin, řešeno klasickou operací. S močením momentálně nemám žádné problémy, dříve jsem měla často záněty močových cest, na ultrazvuku mi našli litiázu v močovém měchýři. Stolice je bez problémů. Léčím se s depresí, beru Prozac.

Nevím, na jakého lékaře bych se měla obrátit. Vím, že tento problém může být i psychosomatický, mám obavu, že bych byla označena za hypochondra nebo simulanta, kdyby mi nenašli odpovídající nález.

Děkuji za radu.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, v první řadě se musí vyloučit problém v močových cestách,tedy infekce močových cest (cestou praktického lékaře) nebo recidiva litiázy močového měchýře (ultrazvuk). Pokud toto bude negativní, doplnila bych gynekologické vyšetření, pokud i toto bude v pořádku, pak ultrazvuk břicha. Samozřejmostí jsou i základní odběry krve. Příčinou opravdu mohou být psychické obtíže, nelze ale vyloučit ani přítomnost srůstů po appendicitidě a následné operaci.

Komentáře uživatelů ...

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky