60913  1. 4. 2016 9:40:13 - O.111

Fialové kruhy pod očima

Dobrý den, jako vysokoškolák trávit dost času u počítače a v polovině ledna se mi zničeho nic objevily modro-fialové kruhy pod očima, nikdy předtím jsem nic takového neměl. Spím dostatečně a i dostatečně piji vodu. Ráno po probuzení mám váčky pod očima oteklé, které během dne částečně zpuchnou modro fialová barva ovšem zůstává po celý den. Nepomáhá ani chlazení ani doplnění vitamínů a minerálů.

Před několika lety jsem byl na vyšetření skrz zvětšenou (1cm) uzlinu v levém třísle ale vyšetření nic neukázalo. Nedávno jsem zjistil mírně zvětšenou uzlinu i v prsu pod levou bradavkou(předpokládám, že je to uzlina, když stejně velká a na stejném místě je i na druhém prsu). Nijak nebolí jen vím, že tam je a mám z toho špatný pocit. Mohlo by to souviset nějak s náhlým projevem kruhů pod očima? Případně jak se zbavit modro-fialové barvy pod očima. (na přiložené fotografii nejsou tak výrazné jako ve skutečnosti)

Děkuji
Jan Jančík

Fialové kruhy pod očima

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, kruhy pod očima mohou mít několik příčin, nejčastěji jde o prostou únavu očí (což u vás je docela pravděpodobné, když trávíte hodně času u počítače). Dále může jít o projev alergie. Nelze vyloučit ani interní onemocnění (chudokrevnost, únavový syndrom, poruchy ledvin, jater,... ). Zde by bylo dobré provést alespoň základní odběry krve.

Komentáře uživatelů ...