61112  9. 5. 2016 10:48:56 - Iski

Poci slabosti a na omdlení

Dobrý den, omlouvám se, že ruším, ale zřejmě bych potřebovala poradit...Nevím, jak přesně stavy, které mívám popsat a jak vůbec začít...Mívám takové stavy, že mě polije studený pot, zamotá se mi hlava, je mi hrozně slabo a na omdlení, začne mi bušit srdíčko, v krku mám jako by knedlík a pocit dřevěného jazyka a celá se třesu, myslím si, že nastala moje poslední hodinka, většinou se mi to stává večer, takže si lehnu a snažím se to zaspat, ale naposledy mě to postihlo při jízdě na kole...Mezitím někdy mívám stavy, že je mi na omdlení a někdy se mi motá hlava, svaly mám jakoby všechny napnuté a cítím pnutí v ramenou a v oblasti krční páteře, mám pocit, že se nemohu dostatečně nadechnout, brní mě ruky a někdy i nohy a mám sucho v ústech, tento stav mě postihne, když třeba vedu dceru do školy, když čekám na poště, někde na výletě, v obchodě atd., ale doma se to zmírní... Už jsem v takové fázi, že mám strach někam jít, jet někam na výlet nebo dovolenou (když už něco plánuji, tak se dívám, aby tam byla blízko lékařská pomoc, aby to nebylo někde na samotě u lesa, ale i tak z toho všeho nic nemám, protože se neustále strachuji, kdy se mi udělá zle a někdy mi příjde, že to tím i přivolám), někde čekat, být sama, mám strach, že jsem nějak vážně nemocná a že tady brzo nebudu a já chci tak žít a užívat si své rodiny....Za pár měsíců mám nastupovat zpět do zaměstnání a už teď mám strach z toho jak to všechno budu zvládat a z toho, že mě tyto moje stavy budou postihovat, ať už na cestě z/do zaměstnání nebo v něm...Když se mi to stalo minulý rok v dubnu, šla jsem ke své praktické lékařce, která mi udělala krevní testy a poslala mě na EKG...Krev jsem měla v pořádku a na EKG byla mírná tachykardie. Paní doktorka mi řekla, že je to z únavy a vyčerpání a napsala mi Ansilan, ten jsem měla jen párkrát a již to bude rok, co jsem ho měla naposledy...Místo něj jsem začala brát magnesium, vápník a železo, chvíli se zdálo, že je to lepší, ale zdání klamalo....Když jsem šla k paní doktorce znovu, tak mi řekla, že by to mohlo být od krční páteře, takže jsem skončila na rehabilitaci, kde mi bylo do zprávy napsáno: středně těžké omezení dynamiky Th, lehčí C a L páteře s poruchou statiky páteře , sval. dysbalancí...takže od té doby je vše připisováno páteři, ale já již tomu přestávám věřit....Také jsem byla na endokrinologii, ale tam bylo také vše v pořádku... Potřebuji se těchto mých stavů zbavit a přestat mít strach ať se hnu kamkoliv, je mi 28 let, mam dvě děti (7 let a skoro 3 roky), které mě potřebují a manžela, se kterým si chci užívat rodinného života a ne se jen pořád něčeho bát... Nemohli byste mi prosím poradit, co by mi mohlo být nebo co mám dělat? Mám strach jít k lékařce, protože mi přijde, že si již myslí, že si to vše jen vymýšlím a také nevím jak jí to vše popsat...Mockrát Vám děkuji.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, podle vašeho popisu to vypadá na panické ataky s tetanií. Brnění končetin se u nich vyskytuje v důsledku zrychleného dýchání, doporučuji tedy při tomto stavu se posadit na čerstvý vzduch a dýchat do pytlíku (dýchání vydýchaného vzduchu zabrání brnění končetin i ztuhnutí svalstva).
Zkuste navštívit psychologa, pomůže vám najít náhled na vaše problémy. Jinak to bude začarovaný kruh, že kterého se jen tak sama nedostanete.

Komentáře uživatelů ...

Iski
9. 5. 2016 15:11:21
Mockrát Vám děkuji za odpověď. Mohu se ještě zeptat, zda k tomu psychologovi potřebuji doporučení od praktické lékařky? Děkuji.