61135  23. 5. 2016 15:54:44 - peta00

Částečně stržená předkožka

Dobrý den,dnes jsem byla se synem na preventivní prohlídce (18m) a při prohlídce dr.zjistila,že syn má za předkožkou mázek.Strhla předkožku a trochu i uzdičku a doporučila mazat Ophtalmoseptonexem.Jde o to,že malý neustále brečí a hrozně ho to bolí.Vůbec nečůrá.Chci se zeptat,jestli ho můžu koupat v odvaru třeba z heřmánku nebo řepíku,popř.jestli mu můžu koupit nějakou znecitlivující mastičku,aby se mohl konečně vyčůrat.Děkuji za odpověď

MUDr.Jarkovska   MUDr.Jarkovska [Pediatr]
Dobrý den, souhlasím s komentářem. Bylinné odvary jsou vhodné, udělejte sedací koupel, oplachujte a přetahujte pod hladinou - je to méně bolestivé, třeba se během koupele i vyčůrá. Po koupeli jemně osušte, pokud se nechá, ještě aplikujte lehce vstřebatelnou mast - O-septonex nebo B-panthen, vazelinu, ale jen ve velmi tenké vrstvě. Nechte ho častěji nahatého nebo ve volném oblečení.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
24. 5. 2016 9:59:07
Bolestivost po takovém zákroku je zcela běžná. Normálně se takto brzo předkožka neuvolňuje, jen pokud to je nutné. Dle názoru lékařky tomu tak bylo. Myslím, že bolestivost přejde během pár dnů, znecitlivující mast není nutná a oplachovat by stačilo i čistou vodou. Uváděné bylinné odvary by asi neškodily. Hlavně nyní chce předkožku pravidelně přetahovat, jinak se zas přilepí a nepříjemný zákrok se může opakovat, též by se opakovaly záněty ap.
peta00
25. 5. 2016 13:32:47
Dobrý den,děkuji za odpověď ;)

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí