61188  27. 5. 2016 13:38:53 - Kaja147

Strach

Dobrý deň, mám 19 rokov a mám problém, že sa bojím ísť niekde sama, ale bojím sa ist aj dalej od domu. V decembri som mala kolaps v nákupnom centre a tiež som bola kvoli tomu v nemocnici, ale tam nič nezistili srdce, krv v poriadku. Povedali mi, že to sa stáva pri dlhom statí alebo ked málo pijem. Potom ma bolelo asi 2 mesiace brucho, bola som na gastre a tiež všetko OK. Jednu noc ma začalo páliť na hrudi, ale strašne šlo to až do hlavy bolo to na nevydržanie to už naštastie prešlo a trvalo to hádam aj mesiac a pol a už to pocitujem len minimálne. Len môj problém je byť sama lebo sa bojím, že zasa skolabujem a tiež ísť ďaleko od domu lebo si myslím, že keby sa mi náhodou niečo stalo, že mi nebude poskytnutá zdravotná pomoc. Ale popritom si uvedomujem, že som zdrava (však nemám byť ani po kom chorá), ale už keď sa blíži niečo, žeby som iekde mala ísť sama tak už ma prepadne strach. Niekedy ma bolí na hrudi a cítim také ako keby napätie v dlaniach. Pred mesiacom asi som nechodievala ani moc von aj do školy mi to robilo porblém ale teraz už chodím aj von a snažím sa si uvedomiť, že mi nič nie je ale zatial sa mi to moc nedarí.Lieky by som nerada užívala. Chcela by som Vás poprosiť o nejakú radu čo mám robiť a o čo sa môže jednať. Za Vašu odpoveď vopred ďakujem.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, pokud se s tímto nedokážete vyrovnat sama, je potřeba najít odbornou pomoc. Na základě toho, co jste si prožila (a při tom nešlo o nic vážného, ale vás to velmi vylekalo), se u vás rozvinula úzkostná porucha, a máte strach, že se bude vše opakovat. Hodně to ovlivňuje kvalitu vašeho života.
Sama jdete správným směrem, říkáte si, že se nemáte čeho bát, ale očividně to moc nezabírá. Měla byste najít psychologa, který vám díky psychoterapii pomůže najít správný náhled na váš problém, i bez léků.

Komentáře uživatelů ...

Mataj
27. 5. 2016 19:01:59
Ahoj, nejsem žádný odborník nebo něco takového, jsem prostě jen klasický 15-ti letý kluk, který kdyby měl stejný problém tak by to řešil asi takto: Podle mě pokud jsi prošla vyšetřením a tam se zjistilo že ti nic není, tak by si měla i ty věřit, že ti skutečně nic není, (nevím jestli to co teď napíšu je úplná kravina nebo ne, ale tak co už.) pokuď si myslíš že ti opravdu něco je a bojíš se právě kvůli tomu vůbec chodit ven a máš z toho deprese, podvědomě cítíš "napätie v dlaniach", čím víc tomu věříš tím spíš to budeš cítit, tedy aspoň podle mě. No a zašel bych tedy k nějákému psychologovi ať to posoudí on (pokuď si za ním už nešla).

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy