61289  2. 6. 2016 19:08:17 - nastenka

Otehotnenie

Dobrý deň, prosím Vás o Váš názor. Neviem kedy som otehotnela. 12. novembra som mala súlož, kedy sme potom neskôr použili kondóm. Následne 14. novembra sme mali ďalšiu, kedy sme mali nehodu, preto som hneď 15. použila tabletku "po" EllaOne. Menštruáciu som mala dostať 22. novembra, no prišla už 21., ale bola veľmi nepravidelnej intenzity a bola iná ako predchádzajúce. Po tejto "menštruácii" sme s priateľom mali ďalšie pohlavné styky, kedy sme sa nechránili, ale súlože boli prerušované. V decembri už menštruácia neprišla a keď meškala viac ako týždeň, išla som k lekárovi, ktorý potvrdil tehotenstvo, povedal, že som v začiatkoch a na kontrolu mám prísť o tri týždne, keď bude vidno akciu srdiečka. O tie tri týždne už srdiečko bolo vidieť biť a podľa tej poslednej divnej menštruácie mi doktor povedal, že som v prebiehajúcom 9. tt.
Lenže pred pár dňami som bola na sone a je tam odchýlka v tt. Preto by som rada vedela Váš názor, či som mohla otehotnieť aj pred tou menštruáciou a napriek tabletke "po".
Za Vašu odpoveď ďakujem.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobry den, jestli jsem správně pochopila váš dotaz, tak odchylky v týdnech těhotenství jsou až v pozdějším stádiu těhotenství. To je naprosto normální, ve druhé půlce těhotenství se iz každý plod vyvíjí trochu jinak, a proto nejpřesnější určení stáří těhotenství je dle ultrazvuku v 12.týdnu.

Komentáře uživatelů ...

nastenka
3. 6. 2016 9:38:10
Áno, termín mám koncom augusta, takze som už v neskoršom štádiu tehotenstva. V 12. tt som na utz nebola, bola som v 10+5 tt a 13+2 tt a tam bola odchýlka dva dni a podľa týchto utz otehotnenie vychádza po menštruácii na začiatku decembra. Ale teraz na poslednom sone bola odchýlka týždeň a 2 dni, čo ma trošku vylakalo. Takže to je v poriadku a otehotnela som v decembri? V deň mojej predpokladanej ovulácie som totiž mala pohlavný styk a aj pred ňou. A ešte jedna otázka - podľa utz sa určuje vek plodu fetalny alebo gestacny? Ďakujem A Vašu odpoveď.

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk