61417  11. 6. 2016 13:00:35 - Jan33

Záněť nadvarlat po příušnicích

Dobrý den,
před 14 dny mi byly diagnostikovány příušnice. Neměl jsem horečky ani žádné velké bolesti - měly tedy velmi mírný průběh. Před týdnem se v mém semenu objevily krvavé "pucky" - měl jsem obavu, že je to zánět. Jel jsem tedy do nemocnice na infekční, kde mi řekli, že to žádný zánět není a že se to může klidně stát. Dnes mám sperma stále zbarvené, ale už určitě míň. Připadne mi ale, že mám jedno nadvarle větší než druhé - rozdíl je však nepatrný. Horečky, bolest ani jiné příznaky zánětu nemám. Chci se proto zeptat zda to opravdu nemusí nic znamenat nebo zda se může jednat o záněť?
Děkuji moc za odpověď.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, zánět varlat je velmi bolestivé onemocnění, proto si nemyslím, že by u vás o tuto komplikaci šlo. Pokud se bude krev ve spermatu objevovat dál, navštivte urologa, k vyloučení zánětu.

Komentáře uživatelů ...

Doctus
11. 6. 2016 13:36:25
Zánět varlat se projevuje otokem a výraznou bolestivostí. Potenciální ohrožení plodnosti spočívá v tlakové atrofii semenotvorných kanálků, neboť varle je uvězněno v tuhé vazivové bláně. Pokud tedy nedojde k otoku varlat, plodnost ohrožena není. Samotný virus varlatům jako takovým neškodí.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot