61445  13. 6. 2016 3:57:49 - nAnonymka

Orgasmus - BLOK

Dobrý den,
zanedlouho mi bude 20 let, sexuálním životem žiju 4 roky. Vím, že nás je dost a už to tu padlo mnohokrat. Sexuálních partnerů jsem měla dost, za to se nestydím, to rozhodnutí bylo na mě, ale trápí mě to, že orgasmus jsem zažila jen 2x. Poprvé to bylo hodně rychlé, ani jsem nic necítila, jen ze mě vyteklo cosi. Po druhé jsem trošku popíjela a možná se mi povedlo dosáhnout orgasmu právě díky pár sklenkam vína. Sama se privedu k orgasmu pouze dvemi způsoby (hraní si ve sprše a masturbací u porna(dodávám lesbického) ) Cca před rokem jsem byla i u psychiatričky, ne ohledně tohohle, ale hrozně mi kolísala nálada a měla jsem úzkosti. Přišla jsem z prace, lehla jsem do postele a furt jsem brečela jak malá holka, jako kdybych si přišla bezcenná a neznala jsem smysl života (ještě stále životu pořádně nerozumím, furt vstávat, vydělávat, platit za potřeby a furt dokola, ale vím že to nebaví nikoho :-) ) Pani doktorka mi predepsala antidepresiva (Asentra), uzivala jsem je dohromady mesic a pul a nespoznala jsem zadne zmeny, jen se mi lépe spalo a tolik jsem neplakala a v podstate jsem usetrila za kapesniky :-D Nyní hledám ty krásné věci na světě, sleduji detaily všeho okolo mě a na všem co dělám si dávám záležet. Jen myslím že i přesto všechno že se snažím žít tak jak chci, to co bylo předtím ve me něco zanechalo a brání mi to třeba v tom orgasmu.. Sex je krásná věc, jsem příteli co nejvíc na blízku jak to jen jde, spalim i kalorie hihi :-) Ale asi nejsem dostatečně uvolněná.. Cítím že už by to mohlo přijít, stále nic tak pokračujeme ale pak to začne být už nepříjemné.. Mám i problém s tím "zvlhnout".. Moc mě to trápí.. Líbí se mi to i když toho orgasmu nedosáhnu, ale přece nebuší do mě přítel zbytečně, chci z toho mít něco víc a vím že on to chce také, nechci slyšet "Je to mnou, nejsem dost dobrej.." Je úžasný, krásný, a jen můj ale nejde mi to, i když se uvolním úplně jakože fakt úplně, až padam že všech stran postele, tak to nejde :-( Já osobně si myslim, že na tom má podíl mé SEBEVĚDOMÍ, I kdyz každý kdo mě zná tvrdí že jsem krásná, nevěřím si.. Protoze nejsem spokojená se SVYMI PRSY, CHLOUPKAMA NA BŘIŠE, MENŠÍM PREDKUSEM A ŠPÍČKY. Mám strach že je to z toho :-( Snažím se říkat sama sobě "Je to v pohodě, jsi pěkná, mladá, zdravá holka co má okolo sebe skvělý lidí kterým může důvěřovat" ale asi to nepomáhá.. Víte vyrustam ve městě kde KAŽDÝ ŘEŠÍ KAŽDÉHO a já to vím i když o sobě nic zatim Neslyším, lidí furt řeší.. to si zas říkám "V klidu. To je všude" Mám 5 přátel ktere v mém životě chci a pomáhají mi když je mi nejhůř.. Možná vidím svět hezčí než opravdu je, jenže jaký si to udělám, takový to mám, tak proč když se opravdu konečně snažím, tak se vždy najde něco co mě zase shodí ?? Prosím, zkuste se vžít do toho co jsem napsala, zkuste to chápat jako to chápu já. Už nevím co mám dělat :-( Děkuji za vaše názory, snad dospěji k názoru že jsem normální :-)

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Dobrý deň nAnonymka. Skúsila som sa vžiť do Vašeho problému a stále si pripadám normálna, takže predpokladám, že normálna ste aj Vy :-) Problém pri dosahovaní orgazmu môže byť kdekoľvek. Keďže ale píšete, že sama orgazmus viete dosiahnúť, tak je to fajn poznanie, že schopná toho ste. Okrem uvoľnenia, ktoré je veľmi podstatné pri orgazme, je dôležitá aj dôvera v partnera. To znamená, že aj ukazovať partnerovi miesta, ktoré sú pre Vás vzrušujúce a nebáť sa mu povedať, že toto robíš zle, skús to takto. A v neposlednom rade ak partner nebude vedieť Vás priviesť k orgazmu, tak to urobte Vy sama pred ním. Ako som spomínala, je to o veľkej dôvere a intimite, ktorú pri partnerovi môžete mať.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
13. 6. 2016 13:30:38
Přijde mi jako naprosto běžné, že zvl. mladá dívka při souloži má orgasmus jen výjimečně. Pokud se Vám styk i tak líbí, což obvykle bývá, je vše v nejlepším pořádku. Taktéž je normální, že orgasmu dosáhnete masturbací. Pokud jej chcete i při styku, bylo by vhodné nějak zajistit stimulaci klitorisu, buď volbou polohy, nebo prostě rukou, ať Vaší nebo to naučte přítele. Vzájemná masturbace mi přijde jako velmi vhodná činnost, určitě bych ji pravidelně zařadil, místo toho mít jen klasický pohlavní styk. Jinak s tím sebevědomím máte pravdu, dost problémů s psychikou bývá z toho, že lidi si nevěří, hledají na sobě chyby, nevidí své přednosti. Nejsem odborní, psychiatr ani psycholog, ale přijde mi, že Vaše situace by byla spíš pro psychologa, nějakou terapii, co by vedla k posílení sebevědomí. Antidepresiva určitě mají svůj význam, ale posílit sebevědomí zřejmě nedokážou. Dle mého názoru se dnes předepisují až příliš. Jejich dlouhodobé užívání nevidím jako šťastné. Všiml jsem si, že lidé, kteří je užívají často přibydou dosti na váze.
nAnonymka
14. 6. 2016 12:39:33
Moc děkuji za odpověď. Antidepresiva jsem vysadila a řekla jsem si "Sama si musíš uvědomit co v životě je pro tebe důležité." Přišla jsem na to, že jsem šťastnější když dělám ostatní šťastné, nemyslím na své chyby, chyby má každý, jen je asi moc hledám. Vím že v sexuálním životě je hodně důležitá komunikace, jedině tak partner pozná co se mi líbí, já se Nestydím mu to říct, ba naopak, jen se asi musím vypořádat s tím že minulost je za mnou a musím se těšit z toho co mám nyní :-) Moc si vážím Vašeho času odpovědět mi.
Jarda1
14. 6. 2016 13:12:50
Myslím, že v sexu fungujete zcela normálně, jak 90% mladých žen. U mužů je obvyklé, že vedle partnerky ještě sami masturbují. Nevím, jestli s přítelem bydlíte, nebo se jen pravidelně vídáte. Každopádně masturbaci by neměly zanedbávat ani mladé ženy, i co mají partnera. Jednak sama, potom od partnera. Co se týče toho sebevědomí, tak tady se nezmění věci naráz. Jak píšete, tak z toho mi přijde, že to děláte dobře. Leckdy si člověk myslí, že má nějaké chyby nebo nedostatky, přitom fakticky tam nejsou. Dost člověka ovlivní, čím projde v dětství. Já jsem vyrůstal v době a prostředí, kde o kladech se mlčelo a nedostatky se vícekrát připomínaly, byla taková doba asi to je v národě rozšířené. Je dobré, že vlastním přístupem člověk může ty věci taky změnit. Pouze to není hned, nějaká zlepšení můžou být rychle, ale celkově to je spíš dlouhodobější. Zkuste si třeba všímat u partnera pozitivních věcí, nahlas ho za ně chvalte, povzbuzujte ho. Naučte, aby to samé dělal partner Vám. Nebojte se někdy i pochválit i sama sebe, třeba něco se povede a nebo se něco sice zcela nepovede, ale zčásti ano. Myslím, že je dobré, když je člověk spokojený sám se sebou. Od přítele i druhých vůbec se naučte přijímat ocenění, pochvalu, uznání.
nAnonymka
14. 6. 2016 22:50:43
Člověk si uvědomí spoustu věcí někdy jen tehdy, když ho k tomu někdo povzbudí, uslyší názor i ostatních a přesně toho jsem docílila :-) Srdečně dekuji
Jarda1
15. 6. 2016 19:19:08
Ano, někdy člověk sám vidí věci správně, jen potřebuje povzbuzení od druhých lidí. Tím, že jste dotaz dala do psychologické poradny a ne třeba do sexuologické či gynekologické, tak zřejmě na odbornou odpověď budete čekat déle. Na druhou stranu jde asi o problém, kde by měl poradit zejména psycholog.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy