61458  13. 6. 2016 18:37:03 - dejvid50

Medzera medzi zubami

Dobrý deň,mám 17 rokov a mám estetický problém ktorý sa týka horných zubov.. Mám tam väčšiu medzeru ktorej by som sa chcel zbaviť (či už fotokompozitom alebo strojčekom,na tom nezáleží).. V Novembri budem mať 18 a viem,že strojčeky na zuby poisťovna nehradí po 18r. Tak sa chcem spýtať,mala by mi moja stomatologička vyhovieť v "oprave" zubov alebo nemusí ? Tento problém ma žiaľ trápi dlhšiu dobu (nízke sebavedomie,málokedy sa usmejem a keď tak si zubky zakryjem rukou)..Zúbky nemám žiarivo biele ba až žlté,krivé (dané genetikou bohužiaľ)..
vďaka za pochopenie,prikladám fotku.

Medzera medzi zubami

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, křivé zuby by se měly řešit už v dětském věku, samozřejmě nejsou výjimkou dnes už rovnátka u dospělých. Ve vašem případě by vás zubařka měla odeslat na ortodoncii, kde rozhodnou o dalším postupu.
Jinak souhlasím s tím, že vaše zuby nejsou moc křivé, a mezera není tak výrazná. Jsou známé osobnosti, které na mezeře mezi zuby si založili i kariéru.

Komentáře uživatelů ...

spearmint22
13. 6. 2016 20:23:17
Podle mého soudu máte zuby pěkné a svým "handicapem" se trápíte zbytečně. Co by jiní za takové zuby dali, určitě se za ně nemusíte stydět a můžete se usmívat i smát "na plnou hubu". Vážně. Nechci váš problém snižovat, ale moje kamarádka měla mezeru mnohem větší a skvěle jí využívala. Sázela se s námi kluky, kdo dál doplivne. Vždycky vyhrála :-)Trápíte se zbytečně.