61532  19. 6. 2016 20:41:31 - Masinka

Bolest hlavy, pocení

Dobrý den,
zhruba tři týdny mě trápí problémy, které začnou náhlými návaly horka (bez zvýšené teploty), pocením a skončí bolestí hlavy. Situace se opakuje zhruba 1-3x denně. Tento měsíc byl pro mě psychicky náročný, na začátku jsem měl obtížné zkoušky, poté problémy v rodině. Mohou být tyto problémy způsobeny kromě psychického vyčerpání také zánětem způsobeným zubním kazem? Moje matka má zvýšenou funkci štítné žlázy, nicméně problémy tohoto rázu se mi zdají nepravděpodobné - dosud se nic takového neprojevilo. Nekouřím, alkohol piji v zanedbatelném množství. S ohledem na svou profesi nechci hned navštívit lékaře, mohl bych přijít o způsobilost i kvůli zdánlivé banalitě.

Děkuji za odpověď a vaše názory.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, vše co uvádíte, může být příčinou vašich obtíží. Stres může způsobovat cokoliv. Zánět zubu by způsoboval kromě bolesti hlavy i bolest v oblasti zubu, spíš bych předpokládala horečky. No a v neposlední řadě zvýšená funkce štítné žlázy má jako jeden ze symptomů pocení, dále zvýšenou aktivitu, nespavost, bušení srdce...
Můžete zkusit tedy řešit zub, pokud s uzdravením zubu ustoupí obtíže, bylo to od něj. Pokud ne a začnou -li se objevovat další symptomy, nechte si odebrat hormony štítné žlázy.

Komentáře uživatelů ...