61592  23. 6. 2016 15:19:58 - Marek22222

Gynekomastia

Zdravím, mam iba jednu otazku, mam podla Vás gynikomastiu? Mam 24r. 84kg 179 výška, bradavky mam citlivejšie a dakedy pri silnejšom stlačení mi z nich aj dačo vyteká, ako nie prúdom alw taka jedna kvapka prikladám aj foto, som z toho uz zúfalý pretože neviem na čom som, možno som to mal uz aj pred tým ale nejako som sa neskúmal no teraz ked som si to všimol tak ma do dost trápi :( , dakedy mam tie bradavky take nafúcane a inokedy su pevne, hlavne ráno su take no proste veľké oválne ale cez den su zase pevne ale ako mení sa to aj počas dňa možno sa uz moc sledujem ale no nevie pls poraďte mi.Ďakujem

Gynekomastia

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, pouze pohledem nelze zjistit, zda-li jde o gynekomastii nebo pseudogynekomastii (zvětšení prsou z nahromadění tukové tkáně). U mužů bych sekreci z prsou nepředpokládala, je možná důsledkem hormonální nerovnováhy.
Určitě se svěřte svému praktikovi, pravděpodobně by vás měl odeslat na ultrazvuk prsu. Přeci jen jistota je jistota.
Pokud tam bude vše v pořádku, je na zvážení i vyšetření hormonálního profilu. Mírná gynekomastie se sekrecí z prsou se mohou objevit v pubertě, ale tu už vy máte jistě za sebou.

Komentáře uživatelů ...