61610  24. 6. 2016 20:53:55 - Mrcino

Šikana

Prosim vas poradte mi spolužiaci si zo mna casto robia srandu za to že sa lepsie učím,nerobím blbosti jak oni a preto ma furt provokujú a nadávajú mam 14 dakujem za vsetky rady
P.S: prosim vas poradte mi aj ako byt viac vtipny. Dakujem Martin 14 :)

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Dobrý deň. Žiaľ asi Vám cez internet neporadím ako byť viac vtipný, ale myslím si, že aj keby ste sa neviem ako zmenili, vždy by si našli na Vás niečo, na čo by poukázali. Učiť sa dobre a nerobiť blbosti si ale ponechajte. Nesnažte sa znížiť na ich úroveň. Viem, že vo Vašom veku je nepríjemné byť vylúčený z kolektívu, o to horšie ak v škole prebieha šikana. Hovorte o tomto probléme aj s rodičmi, skúste prípadne osloviť aj triednu učiteľku. Možno je v triede alebo v škole niekto s kým si rozumiete a môžete viac vyhľadávať túto spoločnosť, aby ste sa necítil sám. Hlavne hovorte s rodičmi ako sa v škole cítite, aby vedeli aj oni zareagovať a pomôcť Vám.

Komentáře uživatelů ...

spearmint22
25. 6. 2016 23:00:31
Martine, ono je vždycky hodně těžké být v kolektivu něčím odlišný, spolužáci totiž pak rádi na tuto odlišnost poukazují, dělají si legraci, ubližují, provokují. Je pak náročné tuto situaci "ustát" a netrápit se tím. Časem je to určitě přejde, až vyzrají, dospějí. Kdo to ale má vydržet, viď? Tebe může těšit, že předmětem jejich provokací jsou vlastnosti, kterých si rozumný, dospělý člověk váží, obdivuje je a oceňuje. Tvoji spolužáci jsou v problematickém věku a ty jsi zjevně o něco vyspělejší, rozumnější. Určitě si líp rozumíš s dospělými než s vrstevníky,ale to není zase nic tak neobvyklého. Netrap se tím, oni časem dostanou rozum. A navíc - jsou tu prázdniny, budeš mít dva měsíce od posměváčků klid a po nich třeba mnozí dospějí a bude vše jinak. A jak být vtipnější? :-) To je těžké, kdyby na to byl osvědčený recept, tak je každý z nás komik či bavič a byli bychom odsouzeni uchechtat se k smrti :-) Držím palce, ať ti všechny známky na vysvědčení vyjdou podle tvých představ a přeju hezké prázdniny.
Mrcino
27. 6. 2016 15:12:10
Diki velmi si mi pomohol hlavne viem ze nemozem robit niekoho ineho zo seba ale byt sam sebou este raz diki ;)
spearmint22
27. 6. 2016 17:58:59
Pochopil jsi to naprosto přesně, Martine. Být sám sebou je v životě hodně důležité a zároveň často taky hodně těžké, zvlášť v tvém věku. To se daří jen skutečným osobnostem. Jsi zkrátka chytrý kluk ;-) Užij si naplno prázdnin. :-)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy