61615  25. 6. 2016 9:45:49 - jaja22

Hnev a zľaknutie

Dobrý deň, mám 18 rokov a dejú sa mi akési zvláštne veci. Niekedy, keď sa nahnevám alebo keď sa niečoho zľakem (keď vás napríklad niekto nastraší) tak ma začne páliť na hrudi. Doma sme mali ťažké obdobie a dá sa povedať, že som zažívala dosť stachu a obáv čo bude, ale vždy som sa snažila spať aspoň tých 8 hodín aby si telo aspoň v noci oodýchlo keďže som vedela, že to je pre neho záťaž. Tiež ma niekedy bolí brucho väčšinou len slabo a keď silno tak to po chvílke prejde a tie slabé bolesti sa snažím ani nevšímať. Tiež pociťujem taaké ako keby nepokojné ruky tak mravčenie alebo ako to nazvať tiež to je len také slabšie. Chcela by som sa Vás opýtať čo to je a ako to prekonať, keďže sa už dostávam zasa do môjho bezstarostného života. Keď som si dala takéto píznaky do google našlo mi nejakú tetániu tak tiež by som sa Vás chcela opýtať či to môže byť ono, ale záchvaty ako tam píšu ani krče nemam. Chcela by som sa opäť dostať do psychickej pohody len by som chcela vedieť ako. Ďakujem Vám za odpoveď.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, půjde o psychogenní obtíže, tedy obtíže vyvolané stresovou zátěží. Jak vymizí stres, vymizí postupně i tyto obtíže. Na streva doporučuji probiotika k vyrovnání střevní mikroflóry a jíst zdravě.
Na mravenčí rukou můžete zkusit magnezium (hořčík).

Komentáře uživatelů ...

jaja22
25. 6. 2016 16:02:39
Este sa chcem opytat, či je normálne že mi idú mravce co ruky pri meraní tlaku? Trvalo to dlhsie ako keď to robí sestrička lebo mi to robila mama a aj dofukovala. Ďakujem
MUDr.Ciefova [Internista]
25. 6. 2016 16:04:16
Ano, to je normální, protože na chvilku dojde k zastavení toku krve do ruky, a jak píšete, maminka vám to měřila déle než je obvyklé.