61630  26. 6. 2016 11:54:46 - AB155

Hruba panenska blana

Dobry den,
chcela by som sa opytat - gynekologicka mi povedala, ze mam hrubu panensku blanu, ktora ma aj rigidnejsiu strukturu. Blana je uz pretrhnuta, avsak lekarka usudila, ze pri dalsich pohlavnych stykoch sa blana uz iba natiahne a nemala by krvacat. Avsak, tym, ze je blana hrubsia, po dalsom styku sa sice natiahla, ale akoby sa "zvraskavila" a v posvovom otvore mi ostali take akoby "natrhnute kusky" blany, ktore su vsak na dotyk uz tvrdsie. Chcem sa opytat, ci je to "normalne", resp. ci tam tieto "zbytky panenskej blany" ostanu uz navzdy, a ci nemoze ich hutnejsia struktura byt prekazkou pri dalsom pohlavnom styku sposobujuc bolesti, drobne krvacanie a pod., tj ci sa pri dalsom sexe akoby "obrusia" alebo jednoducho uz tam ostanu navzdy. A este ma zaujima, ci sa po dlhsom obdobi bez sexu moze takyto vstup do posvy so zbytkami hrubej panenskej blany znova stiahnut... Dakujem velmi pekne za odpoved :)

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Dobrý deň, áno je to normálne a nie je nutné s tým nič robiť. Každá žena po pretrhnutí panenskej blany má tam po obvode vchodu do pošvy prítomné jej zvyšky. U niektorých žien sa opakovane pri styku može objaviť krvácanie. Hlavne teda na začiatku pohl. života. Po určitom čase a vyššej frekvancii pohl. stykov, by ste už ale problém s tým mať nemala a ani po dlhšej pauze by s tým problém nemal byť.

Komentáře uživatelů ...

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie