61643  27. 6. 2016 12:26:42 - Gitka12

Zvracanie a HAK

Dobry den
Chcela by som sa vas opytat ohladom zvracania a brania hak. Nakolko beriem antikoncepciu seasonique prvy krat a celkovo prvy krat antikoncepciu.Tabletky beriem v pravidelnom case o 21:00 ale pri 10.dni ked som vzala tabletku par minut pred 21:00 som po 00:45 zvracala a tak sa chcem opytat ci sa za taku dobu mohla tabletka vstrebat alebo som mala uzit dalsiu?co som ale nespravila a na dalsi den som pokracovala v uzivani tabletiek normalne.tak moja dalsia otazka je ci to mohlo zmiernit ucinky antikoncepcie nakolko 4dni po vracani som mala pohlavny styk samozrejme nechraneny.
Za odpoved vopred dakujem.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Dobrý deň. Tabletka sa stihla vstrebať a preto nie je nutné užiť ďalšiu. Malo by to byť uvedené aj v príbalovom letáčiku danej HAK. Pri styku, kt. následoval až po 4 dňoch od tejto "nehody", ste bola chránená, takže tehotenstva sa obávať nemusíte!
MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, zvracení vadí, pokud nastane do 3-4 hod po požití tabletky. U vás je to tedy zrovna hraniční čas, dle mého názoru již tabletka vstřebaná byla a chráněna jste nadále.

Komentáře uživatelů ...

Gitka12
27. 6. 2016 20:31:08
Dakujem vam velmi pekne za odpovede😃nakolko som novacik v brani tabletiek tak som sa pre istotu radsej opytala😃dakujem velmi pekne😃

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky