61656  27. 6. 2016 21:38:10 - kacena8892152256625

Nechránený styk

Dobrý deň,
cca pred dvoma dňami som mala s priateľom nechránený pohlavný styk. Vybral ho, samozrejme, ešte predtým, ako sa urobil, ale aj tak sa bojím tej "kvapky lásky" ako tu každý píše. Včera som sa dozvedela, že som v tej dobe mala ešte aj prvý plodný deň. Môžem byť tehotná? Aká je to asi pravdepodobnosť?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Dobrý deň, z dotazu vyplýva, že nechránený styk ste nemala. Mala ste tzv. prerušovanú súlož. Pojmom nechránený styk sa myslí styk, kt. VŽDY končí ejakuláciou do pošvy! V tom je dosť veľký rozdiel. To len pre lepšie pochopenie :-)
Ako sme už veľa krát v poradni uviedli, tak predejakulačná tekutina ako taká spermie neobsahuje. Je to le prostatický sekrét, kt. pripravuje močovú trubicu na prechod spermií a zvlhčuje penis. Len v prípade ak za sebou muž ejakuluje viac krát, bez toho aby sa medzi jednotlivými ejakuláciami vymočil a umyl, tak malé množstvo spermií po predchádzajúcej ejakuláciii može ostať v močovej trubici a potom s predejakulačnou tekutinou možu byť vyplavené von a teoreticky možu viesť až k oplodneniu. Preto pokiaľ pár tehotenstvo ešte neplánuje, tak sa prerušovaný styk veľmi nedoporučuje. Doporučujem zvoliť lepšiu ochranu!

Komentáře uživatelů ...

Bader
28. 6. 2016 6:05:06
Pravdepodobnosť tu je. Hlavne ak ste bola v období svojich plodných dní. Každý nechránený styk je v tomto období veľkým rizikom. Vôbec nejde o "kvapky lásky" tie by za to mohli najmenej. Skôr "nepozornosť" partnera. Viete koľko detí behá po svete po vete "vytiahol som včas".

Ejakulace Pohlavní nemoci Masturbace Orgazmus Erekce Pohlavní styk HIV, AIDS HPV Mykózy, Kvasinky Genitální herpes Syfilis Chlamýdie