61673  28. 6. 2016 17:34:21 - parapa

Ľahká hnačka + dovolenka

Dobrý deň, prosím, mám 2 otázky:
1. Dnes je utorok, užívam tablety HAK Maitalon o 13:00. Dostala som dnes slabšiu hnačku presne o 15:00,a potom daľšie 2 slabulinké krátke o každú pol hodinu na to. Odvtedy nič, teraz je 17:30. Ako mám daľej postupovať? Mám užiť tabletu z náhradného balenia a zajtra pokračovať v obvyklom čase akoby sa nič nestalo? Menzes mi má začať o 2 dni.
2. Mám 28 dňový cyklus, daľšia menštruácia mi vychádza na 28.7. a presne v ten deň odchádzam s priateľom na dovolenku, dá sa nejakým spôsobom oddialiť menštruácia, aby som ju dostala až o další mesiac? Bude to mať aj nejaké následky? Ďakujem veľmi pekne.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, průjem může ovlivnit účinek antikoncepce, pouze pokud se jedná o silný a déletrvající průjem. To se vašeho případů netýká, nemusíte se tedy bát a tabletky užívejte dál tak, jak máte.
Oddálení menstruace je možné tak, že vynecháte sedmidenní pauzu a začněte po 21.pilulce užívat ihned 1.tabletku z nového blistru, a pokračujete tak až k poslední tabletě, následně uděláte sedmidenní pauzu a dostaví se krvácení z vysazení. Žádné následky to pro vás nemá, jen vám vynechá jedno krvácení.

Komentáře uživatelů ...