61693  29. 6. 2016 18:46:41 - hanulka10

Znaménko

dobrý den,
prosím o radu ohledně znaménka ve výstřihu, v příloze foto, zda se může jednat o melanom či jiný druh nádoru. Znaménko má cca 6mm, je tmavě hnědé, část je růžová. Mám ho již delší dobu ( nejsem si ale jistá, jestli ale vždy bylo zčásti i takto růžové ), je trošku vystouplé. Nejsem si vědomá, že by nějak zvlášť svědilo, nekrvácí, nebolí. Je možné, že se malinko zvětšuje.
Zároveň bych se chtěla zeptat, zda je možná souvislost s potížemi, které mám posledních pár měsíců - bolest na levé straně hrudi nad prsem ( ve stejných místech je i toto znaménko ), spíše píchavá, při hlubokém nádechu hlavně, či při určitém pohybu, ve stejné rovině i vzadu na zádech, občasné jakoby zahlenění, kdy musím odkašlávat a pocit jakési zadní rýmy, kdy musím polykat. Mám i mírně nateklé uzliny pod krkem, zarudlé v krku.
Je možné, aby toto již byly příznaky metastází ( třeba v dých.cestách, zzlinách..), pokud je znaménko opravdu zhoubným nádorem?

děkuji moc za odpověď, rakoviny se velmi bojím ( prarodiče oba zemřeli na rakovinu )

Znaménko

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, se znaménkem určitě navštivte kožního lékaře, který znaménko zhodnotí dermatoskopem.
Co se týká vašich dalších obtíží, jsou dost nespecifické, což znamená, že příčina může být kdekoliv. U vás si myslím, že příčiny budou různé (bolesti na prsou a zad - od páteře; rýma, kašel, uzliny - možná alergie nebo chronický zánět).

Komentáře uživatelů ...