61719  30. 6. 2016 19:46:54 - Rowena

Alergie na denní světlo, slunce

Dobrý den,
každým rokem u mně zesiluje alergie na slunce, sluneční paprsky. V posledních měsících trpím na extrémní bolesti hlavy, zrudnutím dásní a spoustu dalších, díky dennímu světlu, které mi dělá veliký problém.. Musela jsem kvůli tomu všechno podřídit. Mám veliké kožní problémy, kdykoliv jen na malou chvíli vyjdu ven. Problémy však nejsou pouze kožní. Už mi dochází síly a nikdo si neví rady.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, bohužel váš případ neznám a ani ho nepopisujete moc podrobně. Určitě vším hodně trpíte.
V medicíně ohledně alergií je jedno základní pravidlo, a to, vyhýbat se danému alergenu. Pokud opravdu alergii na sluníčko máte prokázánu, je to velmi svízelná situace, protože slunce je k životu potřeba.
Předpokládám, že užíváte protialergické léky, tělo kryjete látkou,. ...
Doporučuji imunologické vyšetření a ve vašem případě bych nezatracovala ani alternativní medicínu (např.homeopatii, ale od odborníka, ne jen někoho z internetu).

Komentáře uživatelů ...

komarek
4. 9. 2017 22:13:20
nepijete nálevy z bylinek obsahujicí Fotokumaríny?Bohužel nikde na netu jsem nenašel jejich seznam.Způsobují alergii na dení světlo zvanou fotofobie.Nejčastěji se nachází ve směsích na spánek či uklidnění.Mezi nejznámější patří např.Třezalka,Bedrník,Šalvěj.Rozmarýn,Mateřidouška také téměř všechny z čeledi miříkovité a mám pocit že i heřmánek a i některá koření myslím že petržel či nepravá čínská skořice ale nejsem si jistý.Je o tom jen málo informací a to jsem hledal dlouho po celém netu.Dle kvot EU se nesmí pozitivní (v tomhle připadě ani negativní) účinky bylinek bohužel příliš zveřejňovat
komarek
4. 9. 2017 22:14:08
taky pozor na Vojťešku .-)
komarek
4. 9. 2017 22:24:47
Podaří li se vám vypátrat či vytvořit s pomocí něákého odborníka seznam takto "nebezpečných " bylinek způsobujících fotoalergii ,zveřejněte je prosim zde nebo mi je pošlete na mail,děkuji