61775  2. 7. 2016 21:55:46 - Devop

Bolest chrbta

Dobry den,
mám problém s bolestou chrbta v oblasti (vid. fotka), este pred cca 3 mesiacmi ma bolel presne na druhej strane len asi o takych 5 cm vyssie. Mam pocit ze to zacalo v noci ked som spal a obracal som sa na druhu stranu vtedy som zacitil prvu bolest. Je to pichlava bolest. Bol by som rad keby ste mi poradili cim to moze byt spôsbene a ci sa da na neaky cas zmiernit bolest kym nepridem domov zo zahranicia. Za kazdu odpoved dakujem.

Bolest chrbta

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, může jít o skřípnutý nerv nebo přesílení svalového úponu. Bohužel léčba je svízelná, bolesti mohou přetrvávat delší dobu. Doporučují se teplé obklady a koupele, vyvarování se prochladnutí, z léků lokálně masti s nesteroidními antiflogistiky (Dolgit, ibu-hepa,...) a celkově taktéž nesteroidní antiflogistika (ibuprofen,...). Samozřejmostí je šetření se, nezvedání těžkých předmětů.
Pomáhá i fyzioterapie ev.kinezioterapie.

Komentáře uživatelů ...

Devop
3. 7. 2016 10:04:15
Ako dlho moze trvat liecba? Prip. mam navstivit specializovaneho lekara?
MUDr.Ciefova [Internista]
3. 7. 2016 12:23:47
Většinou kolem 3 týdnů. Lékař může udělat opich, který uleví na nějakou dobu, rentgen páteře (zejména k vyloučení jiné patologie) nebo napsat i silnější léky (myorelaxancia). Zkusila bych nejdřív domácí léčbu, pokud nezabere, pak navštívila ortopeda.