61886  8. 7. 2016 11:10:25 - Huglok

Ekzém v okolí konečníku a penisu

Dobrý den, již delší dobu mě trápí ekzém v okolí konečníku . Obvodní doktorka mi nasadila canesten ten nezabral a tak mi nasadila kortikoidy Pimafucort ekzém i svědění během pár dnů zmizelo, avšak po 14 dnech se to vše opakovalo ještě 2x vyhledal jsem tedy kozni po té co mě zacal svědit a měl jsem zarudly i kousek kůže na genitálu. Na kožním provedli výtěry z močové trubice a z povrchu a bylo mi řečeno že mám ojedinělé enterokoka a že ten ekzém v oblasti konečníku má taky spojitost. Paní doktorka mi ovšem předepsala jen zinkovou mast s pudrem ( míchanou) a nějakou lehkou míchanou s kortikoidama s tím že o antibiotikách nemám ani mluvit, avšak trochu se bojím že antibiotika nenapsala z důvodu že jsem pacient na biologické léčbě s revmatoidní. Chci se tedy zeptat jestli můžu plné věřit že se to samo nějak urovná a nebo navštívit jiného lékaře.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, léčba antibiotiky u pacientů s biologickou léčbou není kontraindikována, to už bych se více bála těch kortikoidů, i když jsou lokální. Kortikoidy navíc neřeší problém, pouze ho maskují.
Zinková mast by pomoct mohla, nebála bych se použít ani mastičky, které se používají u malých dětí na zapařené zadečky od plen (Bepanthen - má i mast na ekzémy, Sudocream, kalciova mastička,...).
Pak bych zkusila i probiotika, na upravení střevní flóry, to by mohlo na zanícení v okolí konečníku taky pomoct.

Komentáře uživatelů ...