61920  9. 7. 2016 20:57:59 - SchovancovaVeronika

Noční horkost a přetrvávající únava

Dobry den, je mi 32 let, mam dve deti, sportuji, jsem stihla, trpim na obcasne zanety mocovych cest a drazdivy tracnik, jinak zadne vazne nemoci. Poslednich nekolik tydnu, cca 2 mesice nemuzu v noci spat, budim se horkosti a zpocena, pritom bezne se potim minimalne. K tomu velka unava, ktera zacina hned rano, bolesti a krece v brise a oblasti zaludku, paleni v podbrisku. V moci jsem mela bilkovinu, ale kultivace byla negativni, OL mi udelala klasicky krevni obraz, podle neho mi nic neni a tak se mnou jiz dal nechce zabyvat. Tim padem jsem v mrtvem bode, nevim, kam se obratit, abych zjistila, cim by to mohlo byt. Za pripadnou radu nebo nasmerovani dekuji, Veronika

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, jsou tři možnosti - buď si zaplatíte odběry jako samoplátce, nebo donutíte praktičku, aby vás opravdu důkladně vyšetřila pod pohrůžkou stížnosti pojišťovně, a třetí, dle mého názoru nejlepší možnost, je, změnit praktického lékaře.
Bílkovina v moči ve většině případů není normální nález (navíc, když v moči není zánět - při zánětu bílkovina v moči být může, ale u vás je kultivace negativní). Může se občas vyskytnout po nějaké zvýšené fyzické aktivitě, kdy se bere ještě jako fyziologická, ale je potřeba odběr zopakovat.
Noční pocení bývá známkou toho, že něco není v pořádku a je potřeba pátrat po příčině (štítná žláza, vyloučení infekce, nádorového onemocnění,...), předpokládám, že v přechodu ještě nejste, navíc tam by bylo pocení i přes den. Odebrání krevního obrazu pokládám za nedostatečné.
Zažívací obtíže by si zasloužily kromě úpravy stravy z vyšetření odběry krve, ultrazvuk břicha, ev.gastroskopii nebo kolonoskopii.
V dnešní době je možné "obejít" praktického lékaře a objednat se ke specialistovi, ale většina specialistů to nemá ráda, protože hodně věcí se dá vyřešit cestou praktického lékaře, navíc on má o vás nejlepší informace, které specialisté nemají čas hledat a zjišťovat.
Pálení podbřišku může být i gynekologického původu.

Komentáře uživatelů ...