61928  10. 7. 2016 11:36:55 - calaia

Nafúknuté brucho, črevo

Dobrý deň prajem.
Aké sú prejavy zápalu čriev? môže to byť aj môj prípad, alebo je za tým len potravinová intolerancia. niekedy večer ale väčšinou ráno som kus nafúknutá, trpí plynatosťou, mäkkou stolicou a sú tam hlieny, nutkanie na stolicu je niekedy dosť intenzívne a nepríjemné. Chystám sa na alergológiu na testy na potravinové intolerancie, najmä mlieko-laktóza, nakoľko po konzumácii viac mliečneho zo mňa pri plynatosti vychádza až spenený hlien. Mám zájsť aj za obvodnou lekarkou, aby ma poslala na gastro vyšetrenie? hnačky ani zápchy nemávam, krv nepozorujem, nezvraciam, nechudnem, neám ani zvýšenú teplotu, len tie hlieny a plynatosť mi robia ťažkosti, keď som pod stresom len sa to zhoršuje.
ďakujem vám

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, i při intoleranci potravin dochází k podráždění sliznice a k zánětu. Pokud obtíže trvají delší dobu, určitě bych šla i na gasteoenterologii, je na zvážení provedení kolonoskopie.

Komentáře uživatelů ...

calaia
10. 7. 2016 11:50:25
ak by bol v čreve nejaký zápal, ukázalo by to aj vo výsledkoch odberu krvi pri gynekologickom vyšetrení že niekde v tele je zápal?
MUDr.Ciefova [Internista]
10. 7. 2016 15:19:08
Na gynekologii zánětlivé parametry neberou, pokud tedy gynekolog sám cíleně nemyslí na zánět. Při potravinové intoleranci zánětlivé parametry nebývají zvýšené, při zánětech střev také nemusí být.