61932  10. 7. 2016 16:26:43 - klaras

Vysoký tlak, bolesti v noze

Dobrý den, prosím o radu a pomoc, jak dál postupovat. V pátek brzy ráno odvezla maminku RZS z práce do nemocnice s obrovskou bolestí nohy, pravděpodobně od zad, bolest jí vystřelovala do třísla. Maminka měla tlak 225/130. V nemocnici jí dali obstřik a injekci a poslali maminku domů. Že prý nemá nárok na sanitku, tudíž jsme museli pro ni přijet my. Maminka hodinu stála před nemocnicí, než jsme pro ni přijeli (máme to 50km daleko) v ukrutných bolestech. Obstřik vůbec nepomohl, maminka brečela bolestí, tak jsem s ní jela k paní doktorce na neurologii, kde se zděsila, že jí poslali domů s tak vysokých tlakem a v takovém stavu. Nechala ji odvézt sanitkou zpět do nemocnice. Od pátku je v nemocnici, dávají ji pořád dokola kapačky a léky proti bolesti a jediné vyšetření, které ji udělali byl rentgen. Kde zjistili, že maminka má artrózu v kyčelním kloubu a vychýlenou páteř a že se jí pravděpodobně uskřinul nerv. Jiné vyšetření ji neudělali(CT apod.) Maminka od pátku trpí, léky jí nepomáhají, brečí mi do telefonu, že už to nevydrží (a to je maminka hodně velký tvrďák, lecjaká bolest ji nerozhodí), že prý už jí jiné léky dávat nemůžou, že už jich má moc. Jezdím za ní každý den a každý den se rozčiluji, že s ní vůbec nikdo nic nedělá. Zítra. tj. pondělí má přijít rehabilitační sestra a cvičit s ní, což teda nechápu, jak s ní budou cvičit, když je v takovémto stavu. Dnes jsem mluvila s paní doktorkou a ta řekla, že prý to má maminka psychické, že prý když se nikdo nedívá, tak chodí normálně...to už jsem viděla rudě, protože maminka se doplazí tak akorát na záchod, který má na pokoji asi 2 metry a zpátky do postele. Řekla jsem, že maminku nechám převézt jinam, na to mi paní doktorka řekla, že klidně můžu, když si zaplatím převoz a zajistím místo v jiné nemocnici. Chci vědět, jak mám postupovat a jestli postup nemocnice je správný. Děkuji za odpověď.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, nemohu vám říct, zda-li léčí správně nebo ne (nebylo by to právně správné, vzhledem k tomu, že nemám k dispozici veškerou dokumentaci).
Takto vysoký tlak by neměl být, předpokládám, že jde o reaktivní tlak na bolest, je možné, že mamince pak tlak přeměřovali, a byl již nižší. Ale to je jen má domněnka.
Jinak ano, máte nárok změnit nemocnici, ale je potřeba mít vše zařízené v jiné nemocnici. Ohledně převozu, zda ho budete muset platit nebo ne, bych se obrátila na pojišťovnu, ale bohužel myslím, že ano.

Komentáře uživatelů ...