61940  11. 7. 2016 7:17:18 - pepe0

TETANIA II

Dobry den, a aka je to ta latentna tetania?? Nikdy mi nic nebolo az teraz ked som mal skuskove a problemy v rodine cize stres a hlavne strach co bude. Da sa toho nejako zbavit? Ked som bol na bicykli a slapal dost velky kopec cize som vela dychal a zachvat som nemal takze sa o neurogennu tetaniu nejedna??
Dakujem

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, latentní tetanie je jen stav, pri kterém nedochází k záchvatu, ale může se objevovat brnění končetin, píchání na hrudi.
U vás to může být od krční páteře, nemusíte mít vědomě problémy s páteří, nemusí vás bolet, ale může způsobovat bolesti končetin.
Dle vašich otázek se spíš než o tetanii jedná o panickou a úzkostnou poruchu. Stále se sledujete, studujete, co vše by se vám mohlo stát a máte z toho strach.
Poradím vám, abyste se tím nezabýval, sám uvidíte, že se Vám časem uleví.

Komentáře uživatelů ...

pepe0
11. 7. 2016 7:32:41
Ale ja nemavam krcne len obcas bolest v nohach a sem tam aj v prstoch ba rukach. V nohach hlavne ked ma napr. niekto zobudi ked spim poobede ako keby som nebol dostatocne oddychnuty. Da sa to zistit aj nejako doma? Staale musim nad tym rozmyslat, ze co ak ked kdesi pojdem dostanem ten zachvat :(
pepe0
11. 7. 2016 7:48:41
Nemohlo by sa jednat o uskost?? Mam 22r.