61953  11. 7. 2016 15:29:52 - Bella123

Nedostatek progesteronu - těhotenství?

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jakou mám šanci, že otěhotním přirozenou cestou při následujících zdravotních "obtížích": v rodině máme dědičné opoždování cyklu, a zároveň problémy se štítnou žlázou (mamka otěhotněla úplně v pohodě "na první dobrou", cyklus se jí po porodu srovnal a nyní - ve věku 47 let - jen bere Letrox 75). Mně bude brzy 26, zhruba pět let (od 20. do 25. roku) jsem brala hormonální antikoncepci Jeanine, kterou jsem loni v létě vysadila (dítěti se nebráním a zkoušela jsem, jestli se mi tím nezmenší výtoky; už týden po vysazení kupodivu zmizely úplně). Zároveň mi ale před dvěma lety našli nízké hodnoty hormonů štítné žlázy, a nasadili Letrox 50.
Po vysazení antikoncepce (během které jsem měla absolutně pravidelný a přímo ukázkový cyklus) jsem se ale dostala do stavu, kdy už rok menstruji se značným zpožděním (třeba 50 - 60. den cyklu), takže chodím na vyvolávací injekce agolutinu. Endokrinoložka mi řekla, že štítná žláza na to nemá žádný vliv, jen mi chybí progesteron. Obvodní lékářka mi během povinné prohlídky řekla, že s otěhotněním bych neměla mít nejmenší problém, ale jak se tak dočítám, správná hladina progesteronu je pro těhotenství nepostradatelná. Jaké mám tedy podle Vás šance na to, že by se mi mohlo povést otěhotnět bez jakéhokoli zásahů lékařů? Děkuji za odpověď! :)

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Dobrý deň, áno progesterón je pre oplodnenie a udržanie plodu nevyhnutný. Preto ak sa snažíte otehotnieť, alebo chcete upraviť cyklus, aby aspoň menštruácia chodila pravidlene a vy ste vedela určiť ovuláciu, tak v takom príapde sa nasadzuje obvykle od 15.dňa cyklu progesterón v podobe Duphastonu alebo Utrogestanu. Porucha štítnej žľazy pokiaľ je správne kompenzovaná, tak na vašu plodnosť negatívny vplyv nemá, toho sa rozhodne báť nemusíte.

Komentáře uživatelů ...

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk