61978  12. 7. 2016 15:44:32 - pepe0

Stavy uzkosti zasa

Dobry den, to som zasa ja (tetania I-IV) potrebujem este Vasu pomoc.te mam taky problem, ktory je dosledok toho. Mam strach. Napr. Nepojdem autobusom lebo sa bojim ze omdliem alebo aj toho zachvatu. Vcera ma kamarati volali na kupalisko no nesiel som lebo som sa bal ani neviem coho . Vidim nebezpecenstvo tam kde mi nehrozi. Co to je?? Co stym robit som naozaj zufali a strasne ma to paralizuje. Mam ist na ten autobus aj keby neviem co?? Takto si poviem aj ze vsak som neni jediny kto odpadol ale ked uz pride na skustky tak som "posero". Neviem co robit. Na psychologa nemam kedze nezarabam. A toez neviem ako by som tam chodil. Poradte prosim. Myslite ze ked zmenim myslenie a pohlad na veci tak sa to strati??
Dakujem

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, jde o úzkost až panickou poruchu. Bojíte se věcí, které nemají důvod, abyste se jich bál. Bohužel si myslím, že bez odborné pomoci náhled a změnu myšlení nezvládnete.
Pokud je psychologická léčba indikovaná, pak je hrazena z pojištění (tedy alespoň v České republice).

Komentáře uživatelů ...

pepee0
12. 7. 2016 16:59:15
Cize keby sa mi podarilo zmenit myslenie tak by pominuli aj moje problemy?? uz aj s frajerkou to mam vseliake ale ja potrebujem byt zasa normalny.
pepe0
12. 7. 2016 17:08:26
Je to aspon dobre liecitelna porucha? Myslite ze bude treba aj uzivanie antidepresiv lebo to by som nerad a navyse to moj problem ani nevyriesi.
MUDr.Ciefova [Internista]
12. 7. 2016 19:15:58
jak jsem psala výše, nemyslím si, že se vám to samotnému podaří.
pepe0
12. 7. 2016 19:49:13
Ale myslel som ked pojdem k psychologovi tak ci sa to da dobre liecit?
MUDr.Ciefova [Internista]
12. 7. 2016 20:06:29
Psycholog umí pomoct najít náhled, umí využít různých metod, jak odvrátit myšlení od úzkostných myšlenek. Rozhodně vám to může pomoct. Z počátku může navrhnout i medikamentózní léčbu anxiolytickými léky.
spearmint22
12. 7. 2016 22:15:46
Dobrý den, váše problémy mi připomněly jeden podobný případ. Dívka si vybudovala strach vycházet z domu, protože měla panickou hrůzu, že se na veřejnosti počůrá.Její kamarádka ji skoro násilím vytáhla z domu a v obchodním centru se cíleně počůrala. Její kamarádka tak byla přímým svědkěm toho, že se vůbec nic mimořádného nestalo, nikdo si toho ani nevšiml, v pohodě dojely domů, aby se kamarádka převlekla. Mělo to naprosto ohromující účinek, kamarádku touto "terapií" vyléčila. Zkuste to taky. Jděte s kamarády a cvičně sebou někde "sekněte" a pozorujte, co to způsobí. Myslíte, že byste toho byl schopen a že by to eventuelně mohlo fungovat? Je fajn, že máte kolem sebe kamarády a úplně se neuzavíráte, a třeba se tomuto "pokusu" pak společně zasmějete. Držím vám palce.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy