62025  14. 7. 2016 18:34:09 - anazuz1

Podráždené červené oči

Dobrý deň,
v letnom, či zimnom období sa mi stáva, že sa zobudím s unavenými a červenými očami, na očnom vyšetrení pani doktorka nezistila žiaden problém, v ten deň boli oči v pohode, môže to byť aj nejaká pridružená alergia, alebo sa jedná len o únavu očí? Chcem pripomenúť, že na PC pracujem maximálne 2 hodiny, niekedy aj menej.Ďakujem.

MUDr.Korda   MUDr.Korda [Oftalmolog]
Dobrý den, může se jednat o projevy slabší alergie, kdy nemusí být zasaženo i víčko. Někdy se alergie projeví jen zarudnutím, které ale bývá doprovázeno svěděním či jiným diskomfortem. Vzhledem k období obtíží to vypadá na obranou reakci očí na suchost očí...v zimě přetopeno a v létě suchý vzduch a ev. klimatizace. Zkuste dodržovat zrakovou hygienu, jak již bylo zmíněno, a v den obtíží zkuste kapat umělé slzy. Musíte si uvědomit, že zvýraznění spojivkových cév může být i normální, ne vždy je to nějaké onemocnění nebo problém.

Komentáře uživatelů ...

Jarda1
14. 7. 2016 20:22:53
Oči můžou být dosti červené např. pokud dlouho člověk se dívá večer na TV nebo se jen i málo vyspí. Oční lékaři obvykle to nijak neřeší, což neznamená, že si toho nevšimnou. Očím určitě prospěje dostatek spánku pak i dobrá zraková hygiena, např. při čtení mít vždy osvětlenou celou místnout, nesvíti si jen lampičkou na stůl ap. Určité začervenání může být i z rýmy, alergie, ale zde by více šlo o víčka než oční bělmo. Myslím, že nejde o vážný problém, jen bych očím dával víc odpočinku a snažil se je šetřit např. správným osvětlením, na slunci tmavší brýle atd.