62044  14. 7. 2016 23:06:22 - Tomas1998

Nepříjemný divný pocit v pravé noze

Dobrý den, mám takový problém. Již 8 měsíců mám takový přesně nepopsatelný divný pocit pouze v pravé noze v oblasti někde okolo kotníku a lýtka. Ten pocit přetrvává celý den, ovšem večer když se snažím usnout a nohy mám v klidu, tak pravá noha nedá pokoj, musím ji různě protáhnout, procvičit, aby ten pocit ustal...ovšem do chvíle je nazpět. Takže se toho nemůžu zbavit, a usínám únavou pozdě večer. Někdy až okolo 2-3 hodiny ranní. Během dne je to sice otravné, ale dá se to přetrpět, jelikož jsem občas i v pohybu, vykonávám různé činnosti, a tak se na tu nohu ani moc nesoustředím, večer jak jsem již zmínil je to k nevydržení. Zašel jsem za mojí obvodní lékařkou, navštívil jsem cévní a byl jsem i na neurologickém vyšetření, dokonce i u ortopeda, ten jediný mi řekl, že je to prý od plochých nohou, a tak doporučil vložky a do 3 měsíců mám jít na kontrolu, ovšem mě se to zdá jako nesmysl jelikož na ploché nohy trpím již od malička. A nikdy mi to nedělalo problém. Proto se obracím na tuto poradnu, a doufám že mi zde poradíte a dostaneme se přesně ke zdroji problému. Já už jse si četl na internetu různá fóra a to co se mi děje odpovídá nejpřesněji Syndromu neklidných nohou, ale pouze v jedné noze...Toto moje obvodní lékařka vyvrátila, že prý to bývá v obou nohách a spíše na stáří. Děkuji předem za pomoc. S Pozdravem Tomáš.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, nevidím důvod, proč by se nemohlo o syndrom neklidných nohou jednat. protože není pravda, že se vyskytuje pouze vy vyšším věku, trpí jím i těhotné ženy. Dokonce se opravdu může týkat i pouze jedné nohy. Pokud tedy veškerá absolvovaná vyšetření (cévní, neurologie) byly v pořádku, pak je možnost, že se opravdu o toto onemocnění jedná.
Bohužel není známá jeho příčina, a tedy ani přesná léčba. Pomáhají vitaminy, zinek a hořčík, vše, co si můžete zkusit koupit sám v lékárně, a uvidíte, zda-li se po nějaké době užívání objeví efekt.

Komentáře uživatelů ...

Tomas1998
15. 7. 2016 12:36:36
Tyto léky a vitamíny mi byly doporučeny a bral jsem je přes 2 měsíce bez efektu...