62062  15. 7. 2016 18:43:27 - nonses25

Exém na tváry

Už je to asi rok a pol čo sa mi na tvári vyhodil exém som alergik a s atopickým exémom bojujem už od malička vždy som ho mal pod kolenami alebo na predlaktí no nikdy na tvári. Bol som s tým aj u kožnej a tá mi dala na to ophthalmo hydrocotison ale mne príde že mi to skôr ešete zhoršuje zasuší sa mi to a začne ma to svrbieť. Už neviem čo s tým nechcem si na to dávať žiadne kortikoidy ani iné masté lebo tie mi to len zhoršujú a štípu ma od toho oči. A už ma to fakt nebaví lebo vyzerám jaku chuj mám na ksichte červené flaky a najviac na viečkach tam sa koža aj praská. A taktiež ma trápi aj niečo na genitálich neviem či to je alergia, ekzém alebo nejaká pleseň najprv som si myslel že to je zaparenina tak som si na to dal imazol potom som si dal sudokrém aj kanesten nepomohlo išiel som ku doktorke a tá mi dala imacort no ten pomohol len od červenania ale svrbelo to stále ja už si fakt neviem dať rady či mám zvážiť nejakú transplantáciu kože či čo fakt neviem. Dúfam že aspoň tu mi niekto poradí nejaké babské recepty či tak niečo...

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, v první řadě je potřeba zjistit, z čeho se vám ekzém dělá a tomu se pak vyhýbat (většinou jde o nějakou složku potravy - mléko a mléčné výrobky, čokoláda, koření, lepek,...). Kortikoidní masti problém neléčí, pouze na chvilku odstraní.
Zkusila bych používat Bepanthen mast sensitive Care, která je mastnější, nevysuší tolik kůži.
Ohledně genitálií, nevím, jak jste mastičky používal, vždy je potřeba pár dní počkat na efekt a z Vašeho popisu mi přijde, ze jste toho mazal až moc, tak jestli to bylo najednou, mohly se masti ovlivňovat a to snížilo jejich léčebný efekt.

Komentáře uživatelů ...