62077  16. 7. 2016 17:20:54 - Aluska

Sibutramine, Meridia ..?

Dobrý den, mám BMI 33, váhu 98kg při výšce 169cm. Bude mi 35 let. Už půl roku jím zdravě, menší porce, každé tři hodiny, pohybu mám více než dost, pitný režim správný.. Ale podařilo se mi dát dolů pouhá tři kila a ještě se to navíc točí +/- kg na místě. Začínám být z toho psychicky unavená, bojím se že mi za chvíli povolí vůle.. u poradkyně jsem byla, u lékaře také vše v pořádku.. Myslím že je to asi už věkem že ta váha se nehýbe, dříve při podobném režimu šly kila dolů sama.. V pubertě jsem užívala Meridii a pamatuju že mě krásně nakopla hubnutí a podpořila moji snahu. Vím že ji před lety zakázali ale zajímalo by mě, jestli ten zákaz platí dodnes nebo jestli je už zase v prodeji u nás? Popř nějaký podobný lék na bázi sibutraminu nebo něco co opravdu funguje? (nemám zájem o léky po kterých je průjem nebo není chuť k jídlu jako xls medical nebo podobné reklamní prášky - vím že jíst musím při redukci) Než poběžím zase k doktorce, je něco takového co funguje co by mi mohla předepsat? Lék při hubnutí?? Díky Aluska

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, léky typu Meridia a Adipex jsou pro své velké nežádoucí účinky v EU zakázané (je tedy zakázán jejich prodej, nedoporučuji ani jejich nákup přes internet, protože to už pak vůbec nevíte, jaké svinstvo vám prodají).
Tato skupina léků fungovala vlastně přes mozek. A ono to hubnutí je v hlavě. Dokonce studie ukázaly, že lidé, co brali sibutramin, shodili jen o 2 kg více než lidé na placebu.
Je to vše o vůli, pohybu, úpravě stravy a návyků. Pokud chcete hubnout pod dohledem odborníka, existují i obezitologické ambulance.

Komentáře uživatelů ...