62088  17. 7. 2016 12:11:46 - Petronila21

Opuchlá tvář

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je možné že mám příušnice? Ve čtvrtek ráno mi opuchlá práva tvář, ale v domnění, že je to pouze od průvanu jsem šla normálně do práce, kde mi to poté oteklo ještě více no a v pátek jsem se vzbudila a měla tu pusu docela dost opuchlou tak jsme šla k mojí lékařce. Ta hned usoudila, že mám příušnice. Bez jakýchkoliv krevních testů a podobně. Ale už je to 4 den otok se zdá být menší a kromě toho nemám vůbec, ale vůbec žádné příznaky příušnic. A už vůbec mi neopuchla druhá strana tváře. Tak nevím zda věřit tomu, že ty příušnice mám nebo ne.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, u příušnic by mělo jít o bolestivé zdužení slinné žlázy, většinou s horečkami. Prvotně by měla paní doktorka provést ultrazvuk zduřelé oblasti, aby se vidělo, co je opravdu zduřelé. Dle vašeho popisu by se o příušnice opravdu nemuselo jednat.

Komentáře uživatelů ...

Petronila21
17. 7. 2016 13:50:44
Je pravda, že z prvopočátku mě to místy na pohmat bylo bolestivé avšak bolest už odezněla. Jak říkám paní doktorka mi neudělala žádné testy poslala mě domů s tím, že mám mít dva týdny klidu na lůžku. Prosím o radu jak postupovat zda třeba nezajit na kontrolu k jinému lékaři. Abych zbytečně nešíříla nějaké pohromy po rodině se kterou jsem byla v kontaktu. Děkuji Nadymáčková
MUDr.Ciefova [Internista]
17. 7. 2016 21:00:48
Můžete jít přímo na Orl ambulanci, kde potvrdí nebo vyvrátí diagnózu.