62094  17. 7. 2016 17:00:15 - pppetrussska

Divný krk

Dobrý den.
Během jednoho dne jsem začla mít takový divný pocit v krku,ale byl v pořádku,další den jsem si všimla,že se mi udělali jakoby "praskliny" na povrchů mandlí a červené žilky se hodně zvýraznili v oblasti,kde končí jazyk a začíná krk.Další den to bylo skoro stejné a dneska jsem si hned ráno všimla,že ta jedna mandle se trochu celkově vzhledově změnila (na fotce vpravo ) a zadní stěna krku,která je rovná se mi divně zvlnila,nejsou to vyloženě boule,ale rovné to není...

Přikládám fotku,zda je takhle krk "v pořádku" a zase to přejde,nebo se tam něco děje a mám panikařit. Trpím sociální fobií,která mi znemožňuje chodit i ven,takže návštěva lékaře by pro ně byla opravdu veliký boj.Jinak krk nijak nebolí,občas trochu spíše na pravé straně až teď ty poslední tři dny,ale nic hrozného,teplotu ani nic podobného zatím nemám.

Moc děkuji za odpověď Petra.

Divný krk

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, je tam dle fotografie patrné zarudnutí a tedy probíhající zánět. Pokud nemáte teploty, půjde virový a není třeba antibiotik. Pak stačí lokální léčba - kloktadla, bylinné čaje, pomáhá i kloktání heřmánkového čaje. Pokud se objeví horečky, je potřeba nasadit antibiotika a tedy i lékaře navštívit.

Komentáře uživatelů ...

pppetrussska
18. 7. 2016 8:25:13
Dobrý den.Moc děkuji za odpověď. Dnes mám na zadní stěně velké bílé jakoby puchýře to vypadá...pocit knedlíku v krku...snad to brzy všechno bude pryč,ještě jednou moc děkuji Petra.
MUDr.Ciefova [Internista]
19. 7. 2016 15:02:08
Puchýřky bývají také spíš u virových onemocnění. Určitě ale odpočívejte.
pppetrussska
25. 7. 2016 14:57:55
Dobrý den. Děkuji za odpovědi,chtěla jsem se zeptat ještě na jeden dotaz,který spíše patří jinam,ale nejde mi žádný vložit. Možná,že to s tím krkem souvisí,ale spíše ne,jelikož ten krk začal před pár dny a toto je již déle. Měla jsem pár dní takový pocit jako dušnosti,pak to na cca týden přestalo a nyní od včera zase,pocit dušnosti,knedlíku v krku,takové jako když mám těžký hrudník a nemohu se donadechnout...není to bolestivé,ale spíše hodně namáhavé. V noci jsem téměř nespala. Brala jsem skoro 4 měsíce Sertralin a sociální fobii a nyní je to cca měsíc co jsem ho vysadila,tak se chci zeptat jestli to nesouvisí,jestli to není spíše nežádoucí účinek a časem přejde,dříve jsem nikdy nic takového neměla až co jsem brala tyto léky a teď po vysazení.Taky se mi občas pomotává hlava,jsem jakoby slabá,může to být těmi léky? Popřípadě za jako dlouho by to mělo odeznít. Moc děkuji Petra