62137  19. 7. 2016 18:46:27 - Lilie28

Kouření v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 4. měsíci těhotenství. Miminko jsem moc chtěla, ale nemůžu se zbavit zlozvyku kouření. Zkoušela jsem si cigarety vůbec nekoupit...prostě je doma nemít. Byla jsem pak ale hrozně nervózní, protivná apod. Potřebuju si zapálit vždycky, když jsem jen trochu ve stresu nebo i když mám z něčeho radost. Vykouřím tak 10 cigaret denně. Strašně moc bych s tím chtěla "seknout", ale nejde to. Jak moc to mému miminku může uškodit? Děkuji za odpověď. Lucie, 29 let.

MUDr.Ciefova   MUDr.Ciefova [Internista]
Dobrý den, kouření je strašný zlozvyk, který poškozuje zdraví nejen kuřáků, ale i lidí kolem něj, bohužel i nenarozených dětí u těhotných.
Cigarety poškozují funkci placenty, může dojít k jejímu předčasnému odloučení, ke zhoršení její funkce, kdy je pak následkem nízká porodní hmotnost miminka. Často dochází u kuřaček k předčasnému porodu.
Děti kuřaček pak bývají náchylnější na alergie, astma, poruchy imunity, je i zvýšený výskyt syndromu náhlého úmrtí kojence.
Samozřejmě jsou to vše "jen" výsledky dlouhodobých studií, není nikde psáno, že dítě musí mít nízkou porodní hmotnost, aj. Ale je zvýšená pravděpodobnost toho všeho. Zkuste si promluvit se svým gynekologem, jestli něco nevymyslí. Ob i ten stres při abstinenci miminko negativně ovlivňuje.

Komentáře uživatelů ...

KathiPU
30. 10. 2017 10:45:42
Preco neskusite biorezonanciu? Ja som bola na protinikotinovej terapie a pomohlo mi to. Dokonca sam Doktor mi povedal ze je to super napad. Opdporucam
XarOrshen
11. 11. 2017 0:53:16
KathiPU- Ak nad týmto uvažujete musím povedať, že pre bežného človeka je to veľmi nákladne. Okrem toho nieje vedecky dokázané, že "biorezonancia" je funkčná (tele veštica mi možno tiež pomôže prestať fajčiť len som to neskúsil...) odporúčam si pozrieť toto video o prístroji ktorý používajú https://www.youtube.com/watch?v=1grCKjkAXNU

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk