62275  28. 9. 2017 13:26:16

Nemám na sex s ním ani pomyšlení

Dobrý den,

prosím o radu ohledně sexuálního vztahu mezi mnou a mým partnerem. Žijeme spolu přibližně rok (já 23, partner 27) a asi před půl rokem začal sex mezi námi celkem drhnout. Máme sex 4x až 6x měsíčně (odhadem přibližně) a jsem z toho docela frustrovaná. Přítel už od začátku měl i má ještě nějaké problémy (dluhy, náročná práce 12 až 14 hodin v pracovní dny). Já se od začátku snažím mu vycházet vstříc a nenárokovat si moc, jenže kdybych se neozvala, tak by se ani nedělo. Snažím se mu se vším pomáhat, aby byl méně ve stresu, ale nikam to nevede. Když na toto téma zkoušm zavést řeč a vysvětlit mu, že bych potřebovala, aby byl trošku víc sexuálně aktivní, tak z toho vznikne akorát nesmyslná hádka, takže se tomuto tématu trochu vyhýbám. Argumentuje mi vždycky stejně a to tím, že ho přitahuji furt stejně atd. . Za poslední půlrok jsme se začali hadat skoro každý týden, je až moc žárlivý a ve všem hledá nějaký podraz, stále se snažím mu vše vysvětlovat a uklidňovat ho, že to přehání, což většinou opravdu přehání.

Večer, když se o něco snažím, tak na to ani nereaguje a usne nebo řekne že je unavený, bolí ho břicho, bolí ho hlava, takže jsem se přestala už snažit, protože mě to celkem uráží, když mě stále odbíjí a už pomalu nemám na sex s ním ani pomyšlení, přestal mě vzrušovat a je to spíš "jen aby se neřeklo", protože když už k tomu dojde, tak z něho necítím emocionálně nic víc, než když jsme se poznali, už mě ani nelíbá jako předtím, jen mi dává pusy. což mě také moc nenaplňuje. A když už k tomu tedy dojde, tak to skončí, že nevyvrcholím ani já, ani on. Nevím co s tím dělat a jak to napravit, jemu to asi neschází, ale nebere vůbec ohledy na mě.

Předem děkuji za vaší odpověď a rady.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Dobry den.

Vas problem ma dve roviny. Prva je ta sexualna, druha celkovo partnerska. Obhajujete partnera, ze toho ma mnoho, od prace az po dlhy. Celkovo chapete, ze moze byt v strese. Ale rozpravate sa o tejto teme? Prepodkladam, ze nie. Kvoli tomu, aby ste sa nehadali, neotvarate niektore temy. V zasade to cloveku az tak neprekaza, lebo o dlhoch a narocnej praci sa clovek aj tak nerad rozprava. Ale sex je vo vztahu rovnako potrebny a tu zvykne jeden z partnerov byt nespokojny.

Stalo sa to aj Vam. Nie je to o sexe samotnom, ale o fungovani celkovo vztahu. Partnera mozete rovnako pritahovat, ale on svojim spravanim odpudzuje Vas. Samotna pozornost voci Vasej osobe pravdepodobne absentuje. Okrem toho, ze sa snazite o rozhovor, nedostava sa Vam ziadna zmysluplna spatna vazba. Zaujima sa partner o Vas den? O to, ako sa mate? Co sa tyka sexu, mozete sa sice dohodnut, ze budete mat sex kazdy druhy den, ale ako pisete, bude to len cisto technicke-mechanicke.

Co Vam odporucam, skuste ozivit Vas vztah, ze znova najdite pre Vas ako partnerov cas. Nie len v posteli, ale vyrazte si do kina, na veceru, prechadzku... Ak Vas ani tieto aktivity nebudu naplnat alebo si partner nenajde na ne cas, je to dalsi signal pre Vas, ze vztah sa ubera smerom k rozchodu a nie utuzovaniu. Spolocny cas straveny aktivitami, ktore su pre Vas oboch prijemene vztah naopak utuzuju a zvysuju aj sexualnu pritazlivost a tuzbu.

Komentáře uživatelů ...