62297  3. 12. 2017 11:21:35

Podarilo sa mi nakazit nejakou pohlavnou chorobou

Dobry den,

Podarilo sa mi nakazit nejakou pohlavnou chorobou, a uz 8 mesiacov sa mi nedari problem vyriesit. Sex som mal naposledy este zaciatkom roka a od vtedy problemy pretrvavaju. Ked som bol u doktorky na steroch najskor mi nasla nejake "ureaplazmata". Dala mi antibiotika, ked som siel na kontrolny ster tak to tam uz nenasla, no vsak pre zmenu nasla nejaku zevraj prevazne zensku nemoc "garenlla vaginalis". Dala mi zas antibiotika dalacin C, 2x150mg. Problem sa nevyriesil skusil som aj jest wobenzym a potom cordyceps Cs 4 na imunitu. momentalne idem znova na stery za tyzden ale cele tieto procesy su hodne pomale. chcel som sa spytat ze ci neexistuje sukromna ambulancia, kde bude vyssi zaujem o pacienta (peniaze nehraju vobec rolu, chcem najma kvalitne vysetrenie) ak by ste vedeli nejake odporucit budem velmi rad (idealne pri brne, ale neni problem po celej republike), pripadne nejake rady co by ste robili na mojom mieste.

Díky za kazdu radu.

MUDr.Bouskova   MUDr.Bouskova [Vnitřní lékařství]
Dobrý den,

infekce ureaplasma urealyticum patří mezi nejběžnější pohlavně přenosné nemoci, u mužů se nejčastěji projevuje jako zánět močové trubice, tedy pálením či nepříjemnými pocity při močení. Léčba je antibiotická a pokud při kontrolních výtěrech nebyla bakterie prokázána, předpokládám, že léčba byla úspěšná. Gardnerella vaginalis je bakterie, která typicky osidluje vaginu, nicméně i mužů se může náhodně objevit. Je pravděpodobný přenos z muže na ženu, muži se od svých partnerek obvykle nenakazí. Gardnerella většinou nedělá žádné obtíže, jednává se nejčastěji o kolonizaci močové trubice. Pokud ale jsou přítomné nějaké obtíže, je léčba opět antibiotická. U nemocí pohlavního ústrojí se doporučuje přeléčit i sexuální partnerku.

Bohužel nepíšete, jaké máte obtíže. Jestli máte nějaké nepříjemné pocity při močení, pálení či bolest, nebo obtíže při styku či masturbaci. Nebo se jedná o nějaký jiný problém? Potíže spojené s infekcí obvykle zmizí po přeléčení antibiotiky. Pokud se to nestalo, bylo by na místě udělat podrobné urologické i celkové vyšetření. Cestou praktického lékaře lze vyšetřit stav Vaší imunity, zda neexistuje důvod, proč máte opakované infekce. Bylo by vhodné vyloučit interní onemocnění včetně cukrovky, u které se častější infekce vyskytují. Bylo by potřeba vyšetřit krevní obraz a diferenciální rozpočet krevních elementů, ukazatele imunity, parametry zánětu, vyšetřit funkci ledvin a provést sonografické vyšetření ledvin. Na urologii by Vám měli vyšetřit prostatu, vyšetřit moč včetně kultivačního vyšetření, samozřejmě provést kontrolní stěr z močové trubice. Bylo by třeba vyloučit zánět prostaty, varlat a nadvarlat, záněty v močových cestách či onemocnění ledvin. Bohužel moje doporučení mohou být jen obecná, protože nevím přesně, o jaký problém se u Vás jedná a proč se s ním trápíte již tak dlouhou dobu.

Pokud nejste spokojený s dosavadním postupem a léčením, doporučuji Vám vyhledat konkurenční pracoviště, buď soukromou kliniku (najdete na internetu, bohužel Vám nejsem schopna nikoho v okolí Brna doporučit) nebo velkou nemocnici, kde mají dobré přístrojové vybavení a dostatek zkušeností. Soukromá klinika automaticky nezajišťuje kvalitnější péči, faktem ale je, že se pravděpodobně můžete dočkat rychlejšího postupu. K vyšetření si s sebou vezměte výsledky všech dosavadních testů, odběrů a také Vaše lékařské zprávy, aby nový lékař mohl posoudit, zda se něco nepřehlédlo a zhodnotit postup a vývoj Vašich obtíží.

Můžete zkusit také alternativní postupy, je možné vyhledat homeopata či akupunkturistu, kteří by Vám mohli podle Vašich příznaků doplnit léčbu s cílem dosáhnout celkové harmonizace a snížit pohotovost k infekcím.

Z obecných doporučení platí, že na intimní hygienu není vhodné používat mýdla a parfémované prostředky, k osušování intimních partií byste měl mít svůj vlastní ručník. K sexuálním praktikám používejte kondom a i po masturbaci dbejte na dobrou hygienu. Kromě podpůrných prostředků, které již užíváte, Vám doporučuji probiotika, zkusit můžete urologické čaje, měl byste mít dostatečný přísun tekutin.

Doufám, že se Vám Vaše potíže podaří brzy zdárně zdolat.

S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Komentáře uživatelů ...