62298  4. 12. 2017 22:18:02

Veľmi často mi stojí penis

Pekný deň,

mám 19 rokov a mám mne veľmi prekážajúci problém s penisom. Problémom je, že mi veľmi často stojí penis a neviem to ovládať. Trvá mi to už odmalička(11 rokov), no teraz mi to už vadí extrémne. Napríklad ak chcem objať dievča, ktoré mám rád, tak sa hrozne hanbím a bojím sa, že to bude cítiť keď sa o seba oprieme. Taktiež veľakrát keď sa chodím kúpať na kúpalisko alebo welness tak prežívam nesmierne trápne a stresové situácie. Preto Vás pekne prosím o čo najefektívnejšiu radu, ktorá mi pomôže. Či už nejaké prípravky na znecitlivenie penisu alebo lieky na zníženie chuti na sex alebo ďalšie praktické rady. :-) Veľmi by mi to pomohlo. Za odpoveď vopred ďakujem.

Prosím nezdieľať verejne.

MUDr.Bouskova   MUDr.Bouskova [Vnitřní lékařství]
Dobrý den,

ve Vašem věku je to velice běžný problém a trápí velký počet mladých mužů. Častá erekce (ztopoření penisu) a zvýšená citlivost penisu je průvodním jevem dospívání (proto Vás to tíží od jedenácti, kdy první projevy puberty začínávají). Nebýt erekce, nebyl byste schopen fyzického aktu lásky. V období dospívání a sexuálního vyzrávání probíhá veliká hormonální bouře, všichni muži si tím musejí projít a naučit se se svým tělem pracovat a erekci ovládnout. Čím budete starší, tím to pro Vás bude snazší. Vím, že je to leckdy trapné, obtížné a dostává Vás to do situací, ve kterých byste nejraději nebyl. Ale nejste v tom sám a vůbec není důvod stydět se. Léky na snížení chuti na sex ani krémy na nižší citlivost nejsou řešení.

Pokud jde o Vaše děvče, pokud s ní tedy máte vztah, jistě jí budete schopen situaci vysvětlit. Zejména pokud ji máte rád a fyzicky Vás přitahuje, je vše jak má být.

U nečekané a nechtěné erekce existují pouze praktické tipy a návody, co v tuto chvíli můžete dělat. Zkuste si to a uvidíte, co Vám bude nejlépe zabírat. V momentě, kdy se Vám ztopoří penis, myslete na něco nesexuálního. Třeba na nějaké sportovní utkání, muziku, můžete mít s sebou nějaké učení a třeba se v tu chvíli můžete trénovat slovíčka z angličtiny, nebo se učit na test. Nevím, jaké máte zájmy a co děláte ve svém životě, proto jednoduchý tip je, buďte připravený a mějte v záloze nějaké téma, které Vás vůbec nevzrušuje.

Při ztopoření penisu vyčkejte, než to přejde. Zatímco budete myslet na něco jiného, penis můžete zakrýt něčím, co budete mít po ruce. Noste volná trika, mějte u sebe v posilovně ručník, venku batoh či tašku přes rameno, kterou můžete dát před intimní partie.

Vhodné je také nosit místo boxerek či trenýrek slipy, protože nedochází ke tření penisu o látku. Také pokud dojde k nechtěné erekci, tak není pak tak v přiléhavém spodním prádle tolik vidět.

Pokud byste se chtěl ujistit, že se u Vás nejedná o vážnější problém, můžete navštívit lékaře urologa, který by Vám mohl nechat vyšetřit hladinu testosteronu, zda u vás není nějak extrémně vysoká. V případě, že by Vaše erekce trvaly extrémně dlouhou dobu a byly bolestivé, s vyšetřením u urologa neotálejte. Jinak se domnívám, že se nejedná o vážný zdravotní problém, ale normální projev sexuálního zrání, který postihuje všechny muže Vašeho věku a do určité míry se s tím každý potýká. Vydržte, s věkem se ustálí hormonální hladiny, sníží se citlivost a také Vy budete zdatnější v řešení podobných situací.

S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Komentáře uživatelů ...