62325  10. 3. 2018 15:12:47

Mal styk s kondómom a orál bez s cudzou ženou

Dobry den,

chcem sa Vas opytat, asi 2 mesiace do zadu som mal pohlavny sex s kondomom a oralny sex bez kondomu s jednou cudziou zenou. O par dni na to sa mi vytvorili na žaludi take male červene vyrazky hlavne okolo otvoru odkial močim. Neštipali ma ani neboleli. Myslel som si ze to bude neaka alergia na kondom lebo kondom vôbec nepouzivam. Po 3 tyzdnoch som bol u doktora tu v Taliansku ze mam zacervenany žalud. Obvodny doktor mi zobral krv a moč a mi povedal ze nemam žiadnu infekciu ani bakterie a moč mam v poriadku ale to si myslim ze kebyze je tam daka pohlavna choroba s takych testov to nezistia. Ze to mozem mat aj od zimi s praci ale pracujem tam uz 3 roky a doteraz som nič nemal.

Chcel som ist k urlorogovi ale ked som mu ukazoval žalud tak mi povedal ze to neni potrebne lebo ze to nič nieje ale akurat vtedy som tie vyrazky okolo otvoru ani nemal velmi viditelne. Ked som v praci po par hodinach uz mam uplne zacervenany je aj zalud a potom sa to zmiernilo. mam tie vyrazky aj v predu na zaludi. Teraz po 2 mesiacoch ma vkuse pali žalud ako keby znuka v žaludi. niekedy aj 3-4 hodiny vkuse. Par dni do zadu som aj pocitoval bolesť penisu. Niekedy večer mam pocit akokeby môj žalud mal teplotu. Taky je ako keby teply. Asi 2 dni uz aj dost často chodim mocit aj ked močim tak nevycikam toho vela.

Nemam ziadny vytok s penisu ani tie vyrazky niesu hnisave ani nic take. ako keby som mal neaku alergiu. Niekedy ma boli aj pod bruchom v strede brucha. Chcem sa Vas opytat môze to byt nieco vazne. Daka pohlavna choroba. Fakt som uz zufali som v cudzine myslim len na to chcem vyhladat urlologa.

Dakujem pekne za odpoved. Pekny den

MUDr.Bouskova   MUDr.Bouskova [Vnitřní lékařství]
Dobrý den,

chápu Vaše obavy a musím říct, že podle toho, co píšete, bych Vám doporučila návštěvu urologa a to co nejdříve. Je možné, že před časem, když jste byl u praktického lékaře, nález nebyl vážný a nebyl důvod se znepokojovat, nicméně to, jak to popisujete nyní, může svědčit pro zánět penisu, močových cest a dalších součástí močově-pohlavního ústrojí jako například prostaty.

Je možné, že by se mohlo jednat o pohlavní nemoc, protože ta se nepřenáší jen nechráněným pohlavním stykem, ale podobně riziíkový je i orální sex bez kondomu a další formy sexuálních aktivit, kdy do kontaktu přicházejí nechráněné sliznice. Také je možné, že se jedná o plísňovou či bakteriální infekci, svrab, lupenku a další. Nepopisujete blíže, jak vyrážka vypadá, jakou mají pupínky velikost, barvu, jaký mají kožní kryt a ani nemám k dispozici fotografii, proto budu muset vzít odpověď více zeširoka.

Z pohlavně přenosných nemocí se červený vřídek na penisu vyskytuje u syfilis. Je tuhý, červený či čevnenohnědý, kdekoliv na penisu, může být i v ústech, v místech, kde došlo ke vstupu infekce do těla. Je to první stadium nemoci. Vřídek bývá jeden. Projevem druhého stadia syfilis na penisu mohou být takzvaná condylomata lata, což jsou útvárky podobné bradavicím, bývají vystouplé, hladké, začervenalé. Syfilis je velice infekční a nebezpečná, pokud není léčena.

Další pohlavní nemoc která se projevuje červenými flíčky je genitální opar, kde se později objeví puchýřky. I toto onemocnění je velmi nakažlivé a je třeba jej co nejdříve léčit. Bradavicím podobné výrůsty na penisu a kolem uzdičky a předkožky mohou být takzvaná condilomata acuminata, bradavičnaté výrůstky způsobené lidským papilomavirem.

Někdy se na penisu vyskytnou projevy svrabu. Typicky pupínky vypadají jako akné, vyskytují se po dvou, najdete je často i jinde na těle jako v tříslech, mezi prsty atd., projevy svědí, nejvíce v noci. Léčí se mastěmi.

Kromě klasických pohlavně přenosných nemocí se může jednat o plísňové onemocnění, které se léči buť mastmi nebo celkově podávanými léky proti plísním. Pak existuje větší množství bakterií, které způsobují zánět předkožky a žaludu a šíří se močovou trubicí. Zánět může postihnout celý penis a také celou močově-pohlavní soustavu včetně ledvin, prostaty a varlat, zejména, pokud zůstane neléčený. Léčba spočívá v podávání antibiotik.

Také je možné, že se u Vás může jednat o projev alergie, která bývá na penisu zejména kontaktní na mýdla a jiné prostředky používané na intimní partie. Také se takto může projevovat alergie na nějaké léky.

Myslím, že podle popisu Vašich obtíží se nejpravděpodobněji stalo, že jste onemocněl buď plísňovou infekcí nebo spíše bakteriální. Protože je zánět neléčený, šíří se do žaludu, který je začervenalý a teplejší než obvykle. Říká se tomu balanitis. Zřejmě došlo i k tomu, že se infekce rozšířila a postihuje minimálně močový měchýř, ne-li nějaké další časti vylučovací soustavy, proto máte pálení a nepříjemné pocity uvnitř penisu, obtíže s močením a bolest v podbřišku, také vyšší teplotu.

Doporučuji Vám tedy, abyste co nejdříve vyhledal urologa. Pokud by objednací termín byl dlouhý, jděte klidně na pohotovost a popiště své problémy stejně jako nyní v dotazu, tedy se zvýšenou teplotou, bolesti v podbřišku, pálením v močové trubici, obtížným močením a pocitem teplejšího žaludu. Urolog (případně lékař na pohotovosti) Vás vyšetří, Vám odebere vzorek moči a krve, když budete u specialisty, tak se udělá stěr z močové roury, ultrazvuk břicha, malé pánve a varlat. Pravděpodobně dostanete antibiotika.

Zatím hodně pijte (2-3l), vynechte kávu, alkohol, dráždivé nápoje a jídla, pijte urologický čaj, jezte doplňky stravy jako brusinky. Intimní partie nemyjte mýdlem, sušte nejlépe fénem, noste bavlněné prádlo a udržujte oblast v suchu a teple. Návštěvu lékaře již v žádném případě neodkládejte, abyste se vyhnul vážným následným komplikacím jako zánětům ledvin, prostaty, varlat a poruchám plodnosti. Pokud byste měl sexuální sytk, pakk jedině s ochranou (včetně případů orálního sexu). Nicméně bych doporučila se sexem vyčkat až po vyšetření a léčbě.

Přeji Vám brzké zlepšení Vašich obtíží.

S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Komentáře uživatelů ...