62373  18. 7. 2018 12:41:15

Měla jsem malý románek s jiným mužem

Dobrý den,

píšu pod anonymním mailem. Jsem již dospělá, ale stala se mi věc, za kterou se stydím, a bych byla ráda, kdyby mě někdo ujistil, co je a není možné.

S manželem jsme se snažili nějakou dobu o miminko- nešlo to. Trápilo mě to. Před několika týdny jsem nakonec otěhotněla, mám z toho velikou radost. Avšak v té době, kdy jsem se snažila s manželem otěhotnět, jsem měla malý románek s jiným mužem. Zní to jistě absurdně, ale trápí mě spíše černé svědomí. S tímto jiným mužem jsme sex nikdy neprovozovali.

Šlo o to, že jsme s tímto druhým mužem o sebe třeli genitálie přes oblečení. Já měla spodní prádlo a on také, k tomu měl ještě slabé kalhoty. Při našich pohybech nejspíš u něj došlo k ejakulaci (možná to byla preejakulace, nevím). A v té době jsem otěhotněla. S manželem jsem v té době sex jistě měla, jen si nepamatuji přesně kdy. Proto mě trápí myšlenka, že by otcem nemusel být manžel. Tedy, je možné, že bych otěhotněla přes oblečení? Sama si odpovídám ne, možné to není. Chtěla bych si udržet zdravý rozum, a nadále nežít v obavě, že by tomu tak mohlo být. Uvědomuji si, že jsem dlouho na mateřství čekala, ráda bych přivedla na svět šťastné dítě, a nenervovala se, jak to vlastně je. Kdyby u toho druhého muže nedošlo k ejakulaci přes oblečení, věřím, že bych se nad tím ani nezamýšlela.

Mnohokrát Vám předem děkuji za odpověď, ikdyž si uvědumuji, že můj dotaz je spíše zoufalý.

MUDr.Bouskova   MUDr.Bouskova [Vnitřní lékařství]
Dobrý den,

chápu Vaše pocity. Na jednu stranu máte velkou radost, na druhou obavy a výčitky svědomí. Podle toho, co jste mi napsala, je to prakticky nemožné, abyste otěhotněla takovým způsobem. Aby došlo k oplodnění, je třeba, aby se v době kolem Vaší ovulace (cca 3 dny před a den po) dostaly kvalitní, živé spermie v dostatečném množství do Vaší vagíny. Na otěhotnění sice je stačí jen jedna spermie, ale aby jakéholiv oplodnění schopné spermie pronikly skrze troje vrstvy oblečení, přežily nepřátelské vnější prostředí, doputovaly někudy do vaginy a vnitřními pohlavními cestami až do vecovodu, kde nejčastěji dochází k oplodnění vajíčka, je podle mého názoru téměř stoprocentně vyloučené. Pokud penis Vašeho partnera nepřišel do přímého styku s Vaší vagínou, pokud jste se nedotýkala ejakulátu a posléze svojí vagíny a pokud ani Váš partner nic takového neudělal, myslím, že se můžete přestat bát.
V tuto chvíli je důležité zejména to, že se dobrá věc podařila a otěhotněla jste. Pokud o miminko stojíte, těšíte se na něj, chcete si jej za všech okolností ponechat a to, kdo je otcem by nic na tomto rozhodnutí nezměnilo, pak v klidu pusťe veškeré obavy z hlavy. Nejdůležitější je, aby děťátko bylo zdravé, abyste si těhotenství užila a netrápila se něčím, co se je skoro jistě vyloučené a navíc se nedá nijak ovlivnit. Kdyby ve Vás hlodaly pochybnosti i přes veškerá ujištění, pak je možné ještě před narozením dítěte udělat test otcovství. Na to je třeba vzorek krve Váš a sexuálního partnera. Pokud tomu druhému muži důvěřujete a myslíte si, že by Vás neprozradil Vašemu manželovi, můžete si test nechat udělat. Výsledek bývá skoro stoprocentní.
Doporučuji Vám, abyste se v první řadě pokusila o klid. Důležité je rovněž to, abyste manželovi neprozradila, co se stalo. Těhotenství, Vašemu vztahu, dítěti ani ničemu dalšímu by to nepřineslo nic dobrého. Teď hlavně udělejte pro sebe a své nenarozené dítě maximum pěkného. Choďte na cvičení, na relaxace, na kurzy, pochutnávejte si na dobrotách, těšte se.
Kdybyste stále cítila úzkost, výčitky či podobné nepříjemné pocity a měla dojem, že Vám to kazí prožitek z těhotenství, vyhledejte pomoc psychologa či psychoterapeuta, abyste se vyrovnala s tím, co se stalo a odpustila si to. Těhotenství samo o sobě je velká výzva a může být někdy psychicky náročné, není třeba se zatěžovat podobnými stresy navíc. Věřte, že v podobné situaci nejste sama, stalo se to nejdené ženě. Odborníci na duši jsou na podobné situace připravení a pomohou Vám.
Držím Vám palce, aby těhotenství probíhalo dobře a Vy jste si ho co nejvíce vychutnala a zbavila se všech obav.
S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Komentáře uživatelů ...