62374  22. 7. 2018 6:16:14

Víc jak rok se snažíme s přítelem o miminko

Dobrý den,

mám 32let a už víc jak rok se snažíme s přítelem o miminko. Před třemi týdny jsem cítila bolest v podbříšku a dost silné píchání na levé straně. Byla jsem u doktora, vše v pořádku. V pondělí 16-teho jsem měla celý den velké bolesti v podbříšku. (každý měsíc mám bolesti ale max 2-3h a pondeli to byl extrém) Uterý 17-tého měl přijít menzes, došlo jen slabé špinění večer, středa nic, čtvrtek a pátek pár kapek špinění a menzes nepřišel. nikdy jsem neměla žádný problém. Menzes vždy chodil přesně. Podbříšek občas bolí a mám častější močení. Poradíte mi co by to mohlo být? Test vyšel negativní dnes neděle. Myslíte že to může být stresem? Moc by jsme si miminko přaly.

Děkuji za odpověď

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Dobrý den, moc dobře Vás chápu, jaké to je toužit po miminku, ale jste ještě mladá a času máte DOST!!! Věřte mi, vím o čem mluvím! V touze o miminko víc než v 60% sehrává roli psychika, než nějaký zdravotní problém. Samozřejmě, pokud se víc než rok snažíte o miminko a zatím jsou vaše snahy bezvýsledné, máte nárok na vyšetření v IVF centru, pokud to oba chcete. Pokud se na to ještě necítíte, tak klidně ještě 1 rok počkejte, nic tím neztratíte!
Únava, zvýšená fyzická námaha, jiné nemoci, stres a nedostatek spánku, či cestování to je jen zlomek toho, co může ovlivnit menstruaci. Takže pokud lékařské vyšetření nic patologické nepotvrdilo a i těhot. testy jsou negativní, tak těhotenstvím to s největší pravděpodobností nebude. Bolesti v podbřišku nemusí hned signalizovat gynekologický "problém", ale klidně to může "jít" od páteře. Pokud to bude i dál zlobit, doporučuji to řešit přes PL - praktického lékaře.

Co se týče snahy o těhotenství tak má rada zní: jestli to zvládnete, tak přestaňte na to úporně myslet! Zaměřte se na něco jiné. Najděte si nějaký koníček, který vám veme zbytek času a pomůže i psychicky. Dbejte na zdravý životný styl, vyvážená strava, dostatek odpočinku, spánku a přiměřená fyzická námaha, dokážou divy. Doporučuji užívat kyselinu listovou. Taky můžete zkusit akupunkturu.

S pozdravem Katarína Dittrich, DiS.

Komentáře uživatelů ...