6257  20. 11. 2009 18:05:49 - dominika

Vynechané dve tabletky za sebou

Ahojky, chcela by som sa spýtať čo sa stane keď si nedám dva dni po sebe antikoncepciu a na tretí deň si dám za všetky tri dni a potom pokračujem v balení.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Tak to by som vám rozhodne nedoporučovala. Dávka v jednej tabletke je pomerne vysoká, takže by sa u vás mohli objaviť až 3 krát silnejšie vedľajšie účinky a to skutočne dobré nie je, nehovoriac o tom, že tak či tak sa nevyhnete krvácaniu. Takže pokiaľ ste zabudla vziať napr. prvé dve tabletky z nového balenia, tak určite tento mesiac tabletky už nezačínajte brať a začnete až, keď dostanete menštruáciu, ale ak to boli tabletky z iných dní, tak jednoducho tabletky vynechajte a tento mesiac budete mať posunutú menštruáciu.

Komentáře uživatelů ...

22. 11. 2009 23:18:58
dobry den, vynechala som tabletku v obdobi 15-24 den, v instrukciach bolo napisane, aby som bud douzivala ruzove tabletky a potom neuzivala biele a hned zacala s uzivanim noveho balenia, alebo hned presla na biele tabletky, ide o antikoncepciu YAZ. ja som uzila ruzove a hned presla na nove balenie, to znamena ze tento mesiac nemam menzes. tym sa mi vsak ponusie menstruacia na dni, ktore nechcem. mozem v tomto mesiaci opat 15-24 den prerusit resp. vynechat jednu tabletku a zacat uzivat biele, podla instrukcii, tak aby som mala menzes v dnoch ktore pozadujem?
Kacenka [Porodní asistentka]
23. 11. 2009 8:46:14
Obvykle sa to robí tak, že v čase 7 dňovej pauzy začnete brať skôr tabletky z druhého balenia a tým si posunutie menzes na ten deň, ktorý vám vyhovuje. Vynechávanie tabletiek nedoporučujem.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky