6564  2. 12. 2009 16:24:49

Antikoncepce a její změna

Dobrý den, beru antikoncepci Mirelle, která obsahuje gestodenum 0,06 mg a ethinylestradiolum 0,015 mg. Brávala jsem Yasminelle, které mi bylo doporučeno po prodělání operace slepého střeva, tato antikoncepce mi velice vyhovovala, chtěla bych se k ní vrátit, ale mám strach, že mi třeba teď vyhovovat nebude - je to možné? Také jsem se dívala jaké má složení a obsahuje ethinylestradiolum 0,02 mg a drospirenon 3mg - liší se v něčem nebo má na něco vliv oproti gestodenu v Mirelle? Existuje nějaká antikoncepce, která má stejné složení jako Yasminelle, ale v nižší cenové relaci? Děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Já nejsem až tak velký odborník na srovnávaní jednotlivých antikoncepcí. Pokud vám daná ATK vyhovovala, tak tomu může být i teď ale taky nemusí. Tělo se mění a jeho nároky na hormony taky, takže je to otázka. Pokud vám současná ATK nezpůsobuje problémy, tak bych to asi nechala tak a nic neměnila. Začala by jsem to řešit až když by nastal problém.

Komentáře uživatelů ...

16. 7. 2010 22:24:45
Dobrý den, přecházím z antikoncepce lindynette 20 na minervu kvůli padání vlasů.vím ,že na takový dotaz nelze jednoznačně odpovědět,ale témeř ve všech diskuzích na internetu se dočítám, že se po minerve příšerně tloustne, tak by mě zajímalo,jestli to je opravdu možné.. myslela jsem ,že dnešní antikoncepce takové šílené problémy už snad ani nezpůsobuje.. mám teď obavy ji začít brát.. opravdu si nechci ničit zdraví,ale riskovat bez antikoncepce samozřejmě také ne.
Kacenka [Porodní asistentka]
17. 7. 2010 18:15:53
U vás to pravda byť nemusí, pokiaľ ATK vyhovuje, žena by pri nej priberať vôbec nemala. Ja osobne som pri ATK 8kg zhodila. je to len o prístupe k životnému štýlu, stave a vyváženému pohybu.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky