6694  8. 12. 2009 18:22:51

Jak na miminko?

Dobrý den, moc ráda bych znala váš názor, jak pokračovat dál na cestě za miminkem a také, zda se domníváte, zda děláme zatím dobře. Je mi 30 let, manželovi 32. Před rokem a půl a před dvěma a půl lety jsem miminko v šestém a pak v pátém týdnu potratila. Byla jsem na kyretáži. Příčina potratu se nezjistila. Byla jsem na spoustě vyšetření - genetické i manžel, srážlivost krve, laktace, hormonální - vše v pořádku. Manžel má trošku horší spermiogram, co se týče pohyblivosti spermií. Také jsme navštívili kliniku reprod. medicíny a byli na pár inseminacích, ty se nepovedli. Ta otěhotnění byla přirozenou cestou. Teď po tom 2. potratu už rok a půl beru Utrogestan, zavádím 1 tabletu večer 19.-26. den cyklu na radu gynekologa. Prý pro kvalitní tvorbu vajíček. Menstruaci mám docela pravidelnou zvláště po braní Utrogestanu v rozmezí 26-29 dní. Před Utrogestanem v rozmezí 22-35dní. Nevím, zda už ten Utrogestan neužívám příliš dlouho, stejně z něj žádné mimi nevzešlo. Jinak si občas koupíme vitamín E, zinek, piji Kontryhelový čaj, kotvičník,kořen Macca, kakost, teď chci zkusit mateří kašičku a Wobenzym. To užíváme s pauzami. Budu moc ráda za váš názor či nějakou radu. Moc děkuji.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
No já osobně na vašem místě, by jsem kromě užívaní progesterónu tu ovulaci i sledovala a chodila na tzv. folikulometriu, aby vám optimalizovali den koncepce, to se dá tak sledovat tři měsíce a a pak se obvykle ženě podaří otěhotnět. A jak to řeší se spermiogramem vášho manžela? Bere nějaké léky anebo alespoň změnil stravu? Stravou ne jen své sperma posilní ale taky zvýší jich kvalitu a množství, co zase stoupá na vaší šanci otěhotnět. A taky pamatujte, že psychika dělá své. Já by jsem se s tím jakosi smířila a dala si na půl roku pokoj. Popracovala na vylepšení manželovho spermiogramu a milovala se jen pro radost a potěšení a ne pro zplodění potomka. Kupte si zvířátko, aby jste myšlenky na miminko trochu eliminovala. A pak věřím, že se to podaří.

Komentáře uživatelů ...

12. 12. 2009 14:51:41
Děkuji vám moc za odpověď, dodala jste mi další odvahu. Co se týká ovulace, sledovali mě ultrazvukem, když mi dělali 2x ob měsíc inseminaci - inseminace proběhla 13. a 15. den a podruhé jen 13. den. Tak asi ovuluji 14. den. cyklu.Co se týký spermiogramu mého manžela, žádné léky nebere, jen to co jsem už napsala /jako např. kapky kakost, vit E/. Nevím jaké léky jste měla na mysli, popř. jaká strava je vhodná? Snažíme se stravovat pestře a docela zdravě. Chtěla bych pejska, ale jsme v paneláku. Tento týden jsem byla vypálit na doporučení gynekologa vřídek na čípku děložním, byl velký jako dvacetikoruna a zavádím po 10 dní Entizol. Je to nepříjemné, pořád ze mně teče žlutavá voda, snad se to spraví. Prý by to mohlo také napomoct k otěhotnění.Ještě jednou vám moc děkuji.
Kacenka [Porodní asistentka]
12. 12. 2009 18:00:13
Co se týče ty stravy, tak by měl hlavně jít ryby, ovoce, zeleninu a potraviny s vyšším obsahem Se, Zn, vitamínu C a kyselinu listovou. Na ty léky se zeptejte vašeho gynekologa, klidně mu je může předepsat, záleží podle jeho spermiogramu. Nošení mobilu ve vačku jim škodí, tak jako těsné oblečení, vyhřívané sedadla v autě a sedavé zaměstnání, nebo sport jakým je běh, nebo cyklistika.
15. 12. 2009 20:54:14
děkuji moc za odpevěď a za rady, budem se snažit. Zatím na shledanou.
30. 8. 2010 11:45:16
Ja bych mela pro vsechny s podobnymi problemy nasledujici radu: vek 30let,smog a prach mest a stresove situace vnimam jako nejvetsi zabijaky deti. Pokousejte se o dite a udrzeni plodu v tele dobe dovolenych, prazdnin, nejlepe kde jste uplne, uplne, uplne v pohode a v klidu a samy citite, ze vsechno je tak jak to ma byt. Myslim,ze bez rybizu a jablek ze zahradky, mych aktivit v prirodnim stavitelsvi, bez lidi, kterym muzu verit a se kterymi je mi dobre, bych se v tehotenstvi daleko nedostala. Umelecke dilny na venkove moc doporucuju, byvaj kolem tolerantni mily lidi, odpocati, clovek najednou chape, ze stres v zivote ma svoje misto nekde ale ne v dobe materstvi. 1-2 tyden od poceti byvaly stavy kdy mi bylo opravdu spatne-unava,neschopnost soustredeni, roztekanost, bolesti v podbrisku, asi jsem stara a to telo nabiha moooc pomalu a moc se vsim stresuju, citila jsem ze nemuzu normalne pracovat,ze bych o ten "nejisty plod" prisla, proste jsem jen potrebovala koukat do zdi-ale jak to vysvetlite, ze nemuzete pracovat,ani umyt nadobi, kazdy hup autobusu vas rohzodi ... kdyz jsem videla pozitivni tehotensky test, byla jsem rada,ze ty stavy jsou "normalni", ted uz vim, ze do prace pujdu, jedine kdyz budu v pohode a odpocata, hlavne odpocata pak je vse v klidu (akorat doma bordel - musila jsem si v sugerovat, ze se o vse nemuzu starat sama, ze musim verit lidem okolo, ze mi pomuzou, kdyby slo nahodou do tuheho),skoda ze kolegyne jsou trosku kravy a delaj jen podrazy (prala bych si aby pro me mel nekdo pochopeni), drzte palce at se nam vsem podari v klidu donosit a at dalsi generaci opusti myslenka rodit po 30cte

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk