6965  19. 12. 2009 22:55:04 - marcelota

Antikoncepce Azalia

Chtěla bych se zeptat, kojila jsem a brala tablety Azalia, teď jsem kojit přestala, ale tyto tablety beru stále, ještě jsem ale nedostala vůbec menstruaci, mohu ji dostat i když beru tyto tablety bez vynechání? Dnes jsem měla trošku špinění až takový hnědavý výtok. Mohl by to být začátek menstruace? V lednu letíme na dovolenou, potřebuji vědět jestli mám jít k lékaři, aby mi pak oddálil menstruaci, nebo můžu být klidná při těchto tabletách, jsou to první tablety co jsem kdy brala, takže tomu moc nerozumím. Díky

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Při této antikoncepci není nikdy jisté kdy se dostaví menstruace, proto by bylo vhodné hned jako doberete balení Azalií začít brát jinou antikoncepci aby jste menstruaci nedostala. Proto vyhledejte lékaře a domluvte se na změně druhu pilulek.

Komentáře uživatelů ...

Thea
29. 12. 2009 14:02:17
Pocas uzivania Azalie je mozne, ze spinis alebo sa objavi nieco, co vyzera ako menstuacia. Je to v poriadku, bohuzial, neda sa to ovplyvnit, kedze ide o minitabletku (pri kojeni sa ina antikoncepcia uzivat nemoze). Normalnu menstruaciu nemas, dostanes ju az po vysadeni tabletiek. Ak si chces byt ista, ze nebudes spinit pocas dovolenky, spytaj sa lekara na moznosti.
19. 1. 2011 19:45:57
Zdravim,taky bych se optala,i kdyz uz nekojim,tak dobiram tablety Azalia,funguje stejne jako normalni antikoncepce nebo je urcena pouze k potrebe pri kojeni...mozna to ma takto kazda zena po porodu,ale prijde mi,ze misto hubnuti tloustnu a tloustnu... Dekuji za odpoved
5. 3. 2011 19:09:54
ahoj nevite někdo jestli je normalní že mi po Azalii nekončí menstruace? já s ní začínám tak nevím ale nelíbí se mi to. Nemám s tím žádnou zkušenost tak se ptám. Díky Renča
Kacenka [Porodní asistentka]
6. 3. 2011 12:22:16
Pri tomto type ATK sa buď menštruácia vôbec neobjavuje, buď je len prítomné špinenie, alebo krvácate, či špiníte nepravidelne. Sú to tzv. minipiluky, ktoré obsahujú len jeden hormón a to progesterón a preto sa berú v kuse, bez pauzy na krvácanie. Obvykle táto ATK je určená pre kojace ženy.
6. 3. 2011 19:23:45
Díky za zprávu. Já ji dostala proto, že mi doktor naměřil vyšší tlak. Nechtěl nic riskovat. Ale na tlak se zatím neléčím. To špinění mi velmi vadí, tak jsem ji dnes vysadila tak doufám, že to přestane. Musím se s doktorem poradit zda neexistuje něco jiného. Snad ano. Na tuto ATK jsem četla dost negativních reakcí právě kvůli špinění. To se mi zdá jako velké mínus. I tak díky Renča.
Kacenka [Porodní asistentka]
7. 3. 2011 8:19:40
Obsahuje len jeden hormón, preto neudrží cyklus a špinenie sa vo väčšine objaví. Ale na účinnosti sa to neodrazí. Tak skúste nehormonálnu ATK ako je Pharmatex, pokiaľ dodržiavate doporučovaný postup použitia tak je účinná ako kombinovaná hormonálna antikoncepcia.
berenice8
14. 8. 2012 21:53:08
dobry den, takze v pripade ze som prestala kojit a beriem azalia, menstruaciu nedostanem, z coho mi vyplyva, ze som chranena, napriek tomu, ze nekojim? spravne som to pochopila? pretoze mam kupene balenie na tri mesiace a som estelen pri prvom cykle a uz sa malej nechce...chcem si byt ista, ci budem chranena, ci mozem dobrat tie dalsie dva cykly, ked uz to mam kupene a doma alebo radsej vybehnut za lekarom a dat si predpisat inu...
Kacenka [Porodní asistentka]
15. 8. 2012 9:33:51
Chránená ste už len tým, že beriete antikoncepciu. Inú ochranu už nepotrebujete. Ak ste ukončila kojenie, tak doberte daný druh a požiadajte lekára o zmenu ATK, ktorá vám bude lepšie vyhovovať a cyklus vám pri nej nabehne.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky