7019  23. 12. 2009 12:27:00

Hnědavý výtok při užívání antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat: užívám antikoncepci Minerva bez přestávky, gynekoložka mi řekla, že pokud nemám žádné problémy, tak to nevadí. Žádné problémy jsem neměla, až teď, cca po 5 měsících užívání (bez pauzy) už asi týden mám výtok, který má barvu jako při začátku nebo při skončení menstruace. Některý den je slabší a jindy zase silnější. Odezní to po nějaké době, nebo si mám mám dát sedmidenní pauzu? Dnes bych si měla vzít 4. pilulku z platíčka. Děkuji

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
V prvním řadě by jste 5 měsíců vkuse, bez přestávky tabletky brát neměla, takže hnědý výtok máte hlavně z toho. Je to napsané i v příbalovém letáku antikoncepce, že když si neuděláte pauzu, tak se slabé hnědé špinění objevit klidně může. Proto užívejte antikoncepci, tak jak máte, tedy si dělejte pauzy na menstruaci a jen když budete potřebovat posunout menstruaci, tak vemete maximálně Tři paltíčka vkuse, víc ne!!!

Komentáře uživatelů ...

Thea
29. 12. 2009 0:02:23
5 mesiacov je privela! Odporuca sa maximalne po kazdych 3 platickach spravit pauzu a odmenstruovat. Navyse minerva nie je vhodna na predlzovanie, to je 35tka. Ak chces predlzovat castejsie, skus sa doktorky spytat na Jeanine, ta je na to vhodna - v amerike dokonca vyrabaju 63/7, to je ako tri platicka bez pauzy a potom pauza. Navyse ma dobry vplyv na plet, vlasy a nechty. Takze rozhodne si daj 7 dnovu pauzu, najlepsie hned (pri takom dlhom uzivani nema zmysel douzivat platicko). Pytala si sa gynekologicky priamo na 5mesacne uzivanie bez pauzy a povolila to?
9. 2. 2011 9:18:32
Ja som bezdetná a užívam už 2,5 roku bez pauzy Chloe. Cítím sa fajn a žiadne problémy nemám. Až budem plánovať dieťa, tak samozrejme počítam s možnosťou, že možno potrvá i rok, než sa dá všetko do poriadku. Navyše sa dlhodobé užívanie bez pauzy odporúča, je to pre ženu lepšie, než klamať nejakým znížením hormónov a pritom mať vždy len tzv. PSEUDOMENŠTRUÁCIU!

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky