7035  25. 12. 2009 20:33:05

Vynechání 2 pilulek a probehl pohl.styk

Dobrý den, chci se zeptat na možnost otěhotnění v případě, že jsem ve středu 23.12 a ve čtvrtek 24.12 zapomněla užít antikoncepci (byl to 8 a 9prášek z balení Logestu). V těchto dnech zároveň proběhl pohlavní styk. Opomenutí jsem si uvědomila až v PÁ 25.12 v poledne. Hned jsem užila dvě tablety najednou a páteční tabletu užiji v obvyklou dobu, tedy vždy večer než jdu spát. Nyní do konce balení pohl.styk s partnerem omezím až do skončení menstruace než začnu nové balení. Jde mi však o ty vynechané dny, kdy probíhal také pohl.styk. Jaká je v těchto dvou dnech účinnost antikoncepce?Je zde vysoká pravděpodobnost otěhotnění?Pokud ano,mám užívat antikocepci dál?Děkuji za odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Udělala jste chybu v užívání a antikoncepční ochrana byla dost snížená, takže když jste k tomu měla s partnerem nechráněný pohlavní styk (s ejakulací do pochvy), tak pravděpodobnost otěhotnění tu je. Neřeknu vám to % to se ani nedá, takže zůstává jenom čekat do termínu menstruace. Nic jiného se už dělat nedá. Dvě tabletky je dost a bylo to v plodných dnech, takže se uvidí.

Komentáře uživatelů ...

Thea
29. 12. 2009 0:14:26
Moznost otehotnenia je dost vysoka, kedze slo o prasky na zaciatku druheho tyzdna a hned dva po sebe. Skoda, ze Ta to nenapadlo prv, mohla by si este skocit po tabletku po. Douzivaj balenie do konca (inak by si si rozhadzala cyklus, v strede balenia nevysadzuj) a potom zostava asi len cakat, ci dostanes menzes. Ak aj dostanes, odporucam spravit si tehotensky test a podla jeho vysledku pokracovat v uzivani alebo vysadit HAK.
29. 12. 2009 11:18:15
Děkuji Thea za odpověď,jsem z toho nervozni.Snažila jsem se dovolat na gynekologii,ale bohužel mají asi dovolenou.Silvestr tedy oslavim raději bez alkoholu.Hold budu muset vyčkat co a jak.Nejhorší je,že antikoncepci jsem si nechala znovu nasadit po nevydařeném těhotenství abych měla jistotu, že neotěhotním.Probíhá zrovna doba, kdy se tělo má zotavit po zákroku-vyčištění dělohy.Bylo mi doporučeno až půl roku, než začnu znovu plánovat.Již na kontrole bylo vše v pořádku (uplynuly 2 měsíce po zákroku).Je to paradox,protože dříve jsem ji brala 8 let jak hodinky.(vyšla jsem asi ze cviku) a nyní zapomenu rovnou dvě tablety a pohl.styk byl zrovna v ty dva osudné dny.Nechápu - nejspíš chaos kolem vánoc...Držte mi pěstičky aby vše dobře dopadlo.A kdyby test byl pozitivní,aby vše bylo v pořádku a nebyly problémy, jelikož neuplynula od zákroku doporučená doba pro zotavení.Ivet
Thea
29. 12. 2009 13:53:40
To sa stava, kazdy zabuda. Drzim palce, aby si bola v poariadku!

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky