7063  27. 12. 2009 11:43:52 - zanet27

Syn nechce jíst sám

Dobrý den, mám 3 letého syna, který odmítá jíst sám. Musím ho stále krmit nevezme do ruky ani namazaný chléb, rohlík a ani sušenku když mu to dám do ruky tak to hodí na zem a čeká, že ho nakrmit. Zkoušela jsem to s nakrájeným ovocem do misky aby to jedl lžičkou a nic musím ho opět krmit. Je to jeho pohodlnost, ale vůbec si nedá říct. Za měsíc má jít do školky a nevím jak to tam bude probíhat, když se sám nenají. Mohla by jste mi poradit co s tím. Děkuji.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Na to, že už má tři roky je dost rozumný a přesně ví, co po něm chcete. Podle mě vás jenom využívá a je to jen jeho pohodlí. V školce si myslím, že se to brzo naučí, protože tam na to aby ho paní učitelka krmila, čas rozhodně nebude a pak když bude hladový, tak sám rychle pochopí, že jíst sám je dobré. Já by jsem zkusila to, že by jsem si udělala snídani jemu i sobě a posadila si ho k stolu. Já by jsem jedla a jemu by jsem jídlo položila nakrájené na malé kostičky před něho a ponoukala mu ho, aby papal sám. Když by odmítal a začal by rozhazovat jídlo, tak by jsem ho uklidila a o hodinu by jsem to zopakovala, ale nekrmila by jsem ho. už je skutečně dost velký na to, aby to zvládl sám!

Komentáře uživatelů ...

15. 4. 2010 16:55:26
Dobrý den Žaneto, mohu se Vás zeptat, jestli jste už se synem nějak pokročili? Řeším totiž se svým synem úplně ten samý problém. Jako myste popisovala moje dítě:) Děkuji Petra

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí