7105  29. 12. 2009 11:48:10

Skoršia menštruácia pri ATK

Dobrý deň, beriem antikoncepciu, ale menštruácia sa mi tento mesiac dostavila asi o týždeň skôr, ešte počas brania tabletiek. Chcela by som sa spýtať, čím to môže byť spôsobené? Za vašu odpoveď vám vopred Ďakujem.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Záleží od dĺžky užívania antikoncepčných tabletiek, od toho, či ste bola alebo nebola chorá, alebo či ste náhodou nebrala aj iné lieky spolu s antikoncepciou. Takže príčin môže byť viacero. pokiaľ sa to stalo po prvý krát a nebude sa vám to mesiac, čo mesiac opakovať, tak to ani nejako riešiť nemusíte. Ale ak sa vám to bude stávať bežne, tak treba ísť za lekárom a možno pouvažovať nad zmenou antikoncepcie. Dôvodom sú obvykle hormóny.

Komentáře uživatelů ...

29. 12. 2009 13:52:16
Ahoj, toto je normalne v prvych troch mesiacoch uzivania, kym si telo zvyka. Ak sa to stalo len raz, nerisiela by som to. Ak sa to zopakuje, skoc ku gynekologovi, nech Ti zmeni antikoncepciu. Moze to byt sposobene stresom, chorobou..
14. 1. 2011 22:22:07
Dobry den dostala som o dva dni menzes tak ma vsetko boli ze este nikdy v zivote ma tak ni pri menzese nebolelo. Neviete mi poradit cim to moze byt vopred dakujem.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky